De leukste artikelen op Festileaks van afgelopen week

AM 2018
Photo: Zackery Michael

Arctic Monkeys kondigen een nieuw album aan, we kijken terug op 43 edities Rock Werchter en Triggerfinger’s Mario Goossens vertelt ons over het festivalseizoen van 2018. Heb je iets gemist? Wij praten je bij over het belangrijkste festivalnieuws en de leukste artikelen van afgelopen week.

1. Nieuw album van Arctic Monkeys: alles wat we tot nu toe weten

Na vijf jaar wachten mogen de Alex Turner posters weer aan de muur en kunnen we in zorgeloos in onze ‘AM’-shirtjes over straat. De band maakte deze week namelijk bekend met een nieuw album te komen, Tranquility Base Hotel & Casino. En yes, ook de eerste details zijn al bekend.

2. Onderaan de Down The Rabbit Hole-poster: maak kennis met YUNGBLUD

In onderaan de poster laten we je de onbekende pareltjes zien die verscholen gaan op de festivalposters. Afgelopen week stond in het teken van YUNGBLUD, en wel op Down The Rabbit Hole om precies te zijn.

3. Festileaks Tipt: 10 redenen waarom we zin hebben in Sziget

Voor wie twijfelt aan een tripje Boedapest hebben wij onze tien favoriete redenen voor een Sziget-bezoek op een rijtje gezet. Onder meer de steengoede line-up, het heerlijke zomerse zonnetje en het feit dat Sziget een fucking week duurt (!!!).

4. 25 onvergetelijke momenten uit de Rock Werchter-geschiedenis

Rock Werchter beleeft dit jaar haar 44e editie, wat natuurlijk gepaard gaat met een royaal gevulde geschiedenis. Van een weekendticket voor slechts €2,50 tot aan het voetbalweekend van 2014. En de legendarische optredens in 1997 tot aan het vijfde instrument tijdens het optreden van de Peppers, namelijk Flea zijn klokkenspel.

5. Triggerfinger’s Mario Goossens: “Eén van mijn mooiste herinneringen is Pinkpop 2015”

Zoals het bovenstaande kopje al zegt gingen wij in gesprek met de drummer van Triggerfinger, Mario Goossens. Hierin kwamen onder meer de festivalshows van 2018, de setlist en de mooiste herinnering van de artiest aan bod. Ook spreekt Mario over de acts die hij graag ziet deze zomer.

4. Opwarmen voor Sziget: de aftrap van de tour van Bastille op Paaspop

Yes, het is zover! Bastille heeft op Paaspop-zaterdag hun eerste festivalshow van 2018 gespeeld. De band zat er lekker in, het publiek ging los en het dak van de Apollo werd eraf geblazen. Wij zetten vast 5 dingen voor je op een rijtje die je op Sziget mag verwachten.

5. Artist Quiz: Hoe goed ken jij Nick Cave?

Na een indrukwekkende tour door de grootste zalen van Europa, trekt Nick Cave deze zomer met zijn Bad Seeds langs onder andere Down The Rabbit Hole en Rock Werchter. Vijf vragen over één artiest volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Ben jij een echte kenner? Let’s find out!

6. Een kakelverse Festileaks 50 staat voor je klaar

In de bijgewerkte playlist  kunnen jullie nu genieten van splinternieuw materiaal van Snow Patrol, Ben Howard, Eels, CHVRCHES en meer. Dus waar wacht je nog op? Abonneer je nu!

7. De Jeugd van Tegenwoordig, Broederliefde en meer naar TIKTAK Kingsland 2018

Voor wie nog geen plannen had voor Koningsdag is er nu geen excuus meer. TIKTIK Kingsland knalt een mooie reeks namen op het affiche. Het festival wordt op vier locaties in Nederland gehouden, waarbij hiphop en rap centraal staan. De volledige line-up voor Amsterdam, Den Bosch, Groningen en Twente check je hier.

8. De Jeugd Van Tegenwoordig, SMIB en meer naar Appelsap 2018

Hét hiphop festival van Amsterdam presenteert de eerste lading namen, waar je u tegen zegt.  Onder meer SMIB, Jacin Trill, Famous Dex, Wiley Madlib (DJ) en De Jeugd van Tegenwoordig staan deze zomer in het Flevopark.

9. Ambassadeurs over de hele wereld vertellen welke muziek hun thuisland het best weergeeft

Deze zomer reizen we weer de hele wereld over voor menig festival. Natuurlijk is de plaatselijke cultuur checken een mooie bijkomstigheid. En om deze reden sprak TravelBird met honderden ambassadeurs over de hele wereld om hen te vragen naar het ultieme nummer dat hun thuisland vertegenwoordigt

10. Festivalrapport: weergoden niet van invloed op feestende bezoekers Paaspop 2018

Ondanks dat het Paaspop-weekend alweer een weekje achter ons ligt, zijn we nog steeds flink aan het nagenieten. Zo verscheen afgelopen week ons eerste festivalrapport van 2018, waarin we het festival tot in de diepste puntjes uitpluisde.

Het Beste van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook biedt Festileaks achtergrondinformatie, Spotify playlist, quizzen en meer. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van de leuktste artikelen van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date en met de tofste weetjes de nieuwe week in!