Met het recent uitgebrachte Violence op zak doet het Britse Editors deze zomer opnieuw festivals aan. Pinkpop is één van de lucky few die Tom Smith en co. heeft weten te strikken. Benieuwd naar het optreden op Pinkpop-zondag? Wij vertellen je graag wat je van hun show kunt verwachten!

1. Oud en nieuw gaan hand in hand

Editors Setlist Neighbourhood Weekender 2018 2018, Violence

Van stadionrock tot ingetogen liedjes. Editors heeft het allemaal. Als we de setlist van een van hun meest recente festivaloptreden bekijken, zien we dat het laatste album Violence hofleverancier is met vier tracks. Onder andere de singles ‘Hallelujah (So Low)’ en ‘Magazine’ zullen live ten gehore gebracht worden. Gelukkig komen de overige vijf studio-albums ook aan de beurt; wat te denken van ‘Munich’, ‘The Racing Rats’ en ‘Papillon’? Inmiddels allemaal klassiekers te noemen.

2. Een warm weerzien door Editors’ speciale band met Pinkpop

Dit weekend staat Editors voor de vijfde keer op het festival in Landgraaf. Door de jaren heen hebben ze dan ook een speciale band opgebouwd met het Nederlandse festival. De heren zijn zo enthousiast over het festival dat ze hun komst nog voor de officiële aankondiging op 3FM verklapten. Een ding is zeker: wij zijn net zo enthousiast! Dan kan dus alleen maar een groot feest worden.

3. Wordt Pinkpop getrakteerd op de publieksfavoriet?

Eind maart lieten jullie ons weten dat ‘Smokers Outside The Hospital Doors’ jullie favoriete Editors-track is. Maar de grote vraag is: mogen we dit nummer ook op Pinkpop 2018 verwachten? Hoewel de track niet te vinden is op de setlist van het laatste festivaloptreden, werd deze wel gespeeld tijdens het optreden op Pinkpop 2014. Dus wie weet?

4. Een betoverende Tom Smith

Lowlands 2017
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Of je nou Editors al eerder hebt mogen aanschouwen of niet: de frontman blijft fascinerend om naar te kijken als hij zingt. Hij is one of a kind: Tom Smith. De betoverende bewegingen van zijn handen brengen je bijna in vervoering; met zijn unieke verschijning wist hij de afgelopen jaren festivals als Lowlands, Rock Werchter en Pukkelpop om zijn vinger te winden.

5. Toch weer afsluiten met ‘Papillon’

Editors kiest er regelmatig voor om shows af te sluiten met ‘Marching Orders’. Voor het festivalseizoen lijkt dit sluitstuk van IN DREAM toch weer plaats te maken voor een oudere publiekslieveling: ‘Papillon’ heeft zijn ereplek als set closer herwonnen en stuurt ons op Pinkpop richting de afsluitende acts op zondag.

Best Tracks Editors

Drie dingen zijn zeker. Editors komt, Editors speelt, Editors overwint. De band hypnotiseert, creëert golven van energie én zorgt voor meezingfestijnen. En reken er maar op dat de stem van Tom nog lang blijft nagalmen in je hoofd. Al je favoriete nummers van Editors in één playlist beluisteren? Check dan de Best Tracks op ons Spotify-profiel hierboven! Hoe lang nog tot Lowlands?

Wat weet jij van Editors?

Check nu in de Artist Quiz hoever jouw kennis reikt over Tom Smith en co. Vijf vragen over één artiest of band volgens een vast stramien: ‘Wie?’, ‘Wat?’, ‘Wanneer?’, ‘Welk?’ en ‘Waar?’. Ken jij Editors op je duimpje? Doe de Artist Quiz en kom erachter!

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Weekendtickets zijn inmiddels al uitverkocht. Dagkaarten zijn nog wel te krijgen voor de prijs van €100.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks. Ook kun je je alvast goed voorbereiden met onze playlist op spotify.

Win 2 tickets voor Lollapalooza Berlijn!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets Lollapalooza Berlijn. In het laatste festivalweekend van het seizoen nog één keer genieten van exclusieve headliners als Kings of Leon, Swedish House Mafia en Martin Garrix: word jij die gelukkige winnaar?