5 dingen die we verwachten van Queens of the Stone Age op Down The Rabbit Hole

Queens of the Stone Age komt weer naar Nederland. Ons land, waarin Josh Homme zegt zich het meest thuis te voelen. Op vrijdag 29 juni is de Amerikaanse band headliner op de compleet vernieuwde Hotot. Dit zijn dé vijf dingen die je van het vijftal kunt verwachten. 

1. Een magistrale setlist

Queens of the Stone Age Setlist Bergenfest 2018 2018, VillainsDe volgorde van de setlist van Queens of the Stone Age is nooit hetzelfde. Het enige waar je echt vanuit kunt gaan is dat ze afsluiten met jullie #3 best track: ‘A Song for the Dead’. De headline show op Down The Rabbit Hole duurt anderhalf uur (23:30 – 01:00). De band zal dus ongeveer 16 nummers spelen. Verwacht vooral een bak lawaai, variërend met tracks van Rated R tot …Like Clockwork.

2. Dansen op Villains

qotsa2018

Op 25 augustus 2017 bracht Queens of the Stone Age hun zevende album Villains uit. Op de tracklist schitteren negen pareltjes die je kunt herkennen aan de scheurende gitaren. ‘The Way You Used To Do’ was direct een regelrechte knaller. Live zul je niet stil kunnen staan. Dansen is daarop het antwoord. Dat kan dit jaar met 35.000 man bij de vernieuwde Hotot.

3. Een keiharde portie gitaarsolo’s


Josh Homme is natuurlijk niet alleen. Nee, Troy Van Leeuwen, Jon Theodore, Dean Fertita en Michael Shuman zijn ook altijd van de partij en minstens zo belangrijk als de frontman. Zo thuis als ze zich voelen in Nederland, nog meer thuis voelen gitaristen Troy Van Leeuwen en Dean Fertita zich in deze band. Het zou zomaar eens kunnen dat Schuman een bass solo de weide inslingert. Is Michael toch gewoon te vinden op Down The Rabbit Hole.

4. Festival anthem ‘No One Knows’


Eigenlijk spelen deze stonerrockers altijd hun grootste anthem ‘No One Knows’. En als dat gebeurt, zal Beuningen op zijn grondvesten schudden. Er is geen persoon op de festivalweide die deze monstertrack van Queens of the Stone Age niet kent. Als jij diegene bent, doe dan nog snel even onze Lyrics Quiz.

5. QOTSA hartje Nederland

QOTSA is net zo’n lekkere afkorting als DTRH, een gouden combinatie? Queens of the Stone Age houdt van Nederland. Ze houden van de sfeer, hoe we met elkaar omgaan, eigenlijk van alles. Ze zullen dus heel blij zijn voor de 27e(!) keer te mogen spelen in ons kleine kikkerlandje. Wij zijn benieuwd of ze net als wij direct verliefd worden op Down The Rabbit Hole. De verwachting is dat Josh Homme daarover wel iets tegen het publiek wil zeggen. Want liefde moet je uiten, toch?

20 Best tracks op Spotify

We vroegen een tijdje geleden naar jullie favoriete QOTSA nummers. Check deze Best Tracks en nog veel meer heerlijke lijstjes op ons Spotify-account.

Queens of the Stone Age


Queens Of The Stone Age werd in 1996 opgericht in Palm Desert, Californië. Sinds de oprichting hebben de Amerikaanse rockers onder leiding van Josh Homme meerdere klassiekers voortgebracht, waaronder hét festivalanthem ‘No One Knows’. Inmiddels heeft de band zeven albums op zak, met het in augustus uitgekomen Villains als meest recente wapenfeit. Met de Villains tour zijn ze komend jaar ook op de Europese festivals te zien. Zo staan ze komende zomer op Down The Rabbit Hole en Rock Werchter.

Down The Rabbit Hole 2018

Foto: Kamiel Scholten

Van 29 juni tot en met 1 juli vindt de vijfde editie van Down The Rabbit Hole plaats. Met onder meer Queens Of The Stone Age, Nick CaveAnderson. Paak & The Free Nationals en MGMT belooft deze jubileumeditie eentje voor in de boeken te worden. Het festival blinkt uit door de uitstekende sfeer en de unieke locatie in Beuningen, wat wel uit het festivalrapport van 2017 blijkt. Hierin werd het festival namelijk uitgeroepen tot het leukste festival vanwege de sfeer en aankleding. Gaat Down The Rabbit Hole dat dit jaar evenaren?

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2018

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 29 juni - 1 juli 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.