Busje rijdt in op bezoekers na afloop Pinkpop 2018, één dode

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

Een bestelbusje is ingereden op een groep bezoekers na afloop van Pinkpop 2018. Daar is een dode bij gevallen en drie zwaargewonden.

UPDATE: Meer informatie lees je hier.

Vannacht is een busje ingereden op een groepje van de festivalbezoekers. Hierbij is een dode gevallen en zijn drie mensen zwaargewond geraakt. Het witte bestelbusje is doorgereden, het is niet zeker of het om opzet of een ongeluk gaat.

Veel bezoekers hebben het ongeluk zien gebeuren. Vermoedelijk gaat het om een witte Fiat Doblo met de cijfers 2, 5 en 7 in het kenteken. Zowel Nederlandse als Belgische en Duitse politie zijn nog opzoek naar het voertuig.

Het voorval gebeurde bij de ingang van camping B, vlakbij het festivalterrein. De in- en uitgangen van de campings waren afgesloten maar zijn inmiddels weer open. De weg waarop het ongeval gebeurde, de Mensheggerweg, is nog wel dicht.

De organisatie van Pinkpop laat weten diep geschokt te zijn en leeft mee met de slachtoffers en familie. Ook de burgemeester van Landgraaf is geschrokken. “Verschrikkelijk dat op deze afschuwelijke wijze aan een goede Pinkpop een einde is gekomen” laat Vlecken weten aan de NOS. Ook is Slachtofferhulp ingeschakeld en is er een noodnummer geopend voor mensen die vragen hebben over de situatie.

https://twitter.com/pinkpopfest/status/1008590813784363008

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop 2018 vond plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen