In de nacht van zondag op maandag vond bij Pinkpop een aanrijding plaats met dodelijke afloop. Het Openbaar Ministerie kan nu melden dat dit niet het gevolg was van een terroristisch motief.

Het Openbaar Ministerie is samen met de politie bezig met het technische onderzoek. Ook worden getuigen en de verdachten gehoord. Over het lopende onderzoek worden verder geen mededelingen gedaan. De toedracht van de aanrijding is daardoor nog niet bekend.

Incident

In de nacht van zondag op maandag is een busje ingereden op een groepje festivalbezoekers. Hierbij is een dode gevallen en zijn drie mensen zwaargewond geraakt. Het witte bestelbusje is doorgereden. Het bestelbusje is gevonden. De verdachte is inmiddels aangehouden, nadat hij zichzelf meldde bij de politie in Amsterdam.

Bij het incident is op dit moment bekend dat er één dodelijk slachtoffer te betreuren is, een 35-jarige man uit Heerlen. Daarnaast zijn er op het moment 3 zwaargewonden: een 30-jarige man uit Landgraaf, een 26-jarige en 23-jarige uit Heerlen. Alle gewonden liggen in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis.

Pinkpop 2018

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop 2018 vond plaats van 15 tot en met 17 juni in Landgraaf. Het festival vierde dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Daarnaast waren ook Snow Patrol, Jessie J en Bløf van de partij. Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks.