Advertisement

Pinkpop nieuws: campings, plattegronden en meer

Nu juni is begonnen staat Pinkpop 2018 ook al om de hoek. Daarom zetten wij de belangrijkste Pinkpop-nieuwtjes even voor je op een rij. 

Pinkpop 2018 is nog maar anderhalve week verwijderd, er volgen een paar nieuws updates. Zo is de line-up al een tijdje rond en wordt er al hard aan het terrein gewerkt. Daarnaast zijn de weekendtickets al uitverkocht en gaat ook de verkoop van de dagtickets gestaag. De laatste hand wordt dus gelegd aan de voorbereidingen. Hieronder check je het laatste nieuws.

Northstage wordt de IBA Parkstage

https://www.instagram.com/p/BjpwBjIAfrQ/?hl=en&taken-by=pinkpopfest

De Northstage op Pinkpop wordt dit jaar omgedoopt tot de IBA Parkstage. Dit podium komt voort uit de IBA (Internationale Bau Ausstellung), wat zich in gebieden focust op de tentoonstelling van moderne bouw. Dit project is ook neergestreken in acht Limburgse gemeenten, onder de naam van IBA Parkstad. Landgraaf is één van de gemeenten waar ze te werk gaan, met het doel de regio aantrekkelijker te maken om te wonen en werken.

Dit jaar is dus ook een stage op Pinkpop naar het project vernoemd. Onder andere Oscar & The Wolf, Noel Gallagher’s High Flying Birds en The Offspring zijn te zien op de IBA Parkstage.

Plattegronden en faciliteiten campings

Wie een weekend op Pinkpop verblijft, kan natuurlijk ook gebruik maken van de camping. Pinkpop heeft drie verschillende campings: A,B en C. Iedere camping heeft zijn eigen plattegrond en faciliteiten. Zo werd eerder al bekend dat je na de optredens op camping B terecht kunt voor de afterparty in Jan’s feestcafé. Daarnaast kun je ook alvast je kluisje bestellen voor op één van de campings.

De organisatie heeft inmiddels alle plattegronden en korte omschrijvingen van de campings gedeeld op de website. Mocht je nog twijfelen op welke camping je het liefste staat, kun je je daar goed inlezen.

Plattegrond festivalterrein

Naast de plattegronden van de campings is ook de plattegrond van het festival terrein bekendgemaakt. Pinkpop 2018 vindt traditiegetrouw plaats op Megaland, waar het festival dit jaar voor de 31e keer neerstrijkt.

Inmiddels is de plattegrond online te vinden. Je kan je dus alvast goed wegwijs maken. Het festivalterrein is op vrijdag 15 juni vanaf 13.00 open. Vanaf dan kan je terecht bij de podia, eettentjes en de festivalmarkt. Ook dit jaar is de Kalm aan laan weer te vinden op het terrein. Hier kun je even relaxen en genieten van de lekkerste culinaire hoogstandjes.

Pinkpop 2018

Pinkpop
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2017)

Pinkpop 2018 vindt plaats van 15 t/m 17 juni in Landgraaf. Het festival viert dit jaar zijn 49e editie. Op het affiche prijken acts als Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars bovenaan. Ook zullen Snow Patrol, Jessie J en Bløf een optreden geven. Weekendtickets zijn inmiddels al uitverkocht. Dagkaarten zijn nog wel te krijgen voor de prijs van €100.

Voor meer informatie over het festival kun je terecht op de website van het festival, of de festivalpagina op Festileaks. Ook kun je je alvast goed voorbereiden met onze Pinkpop 2018 playlist op spotify.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen