Met tropische temperaturen in een stoffig land lijk je je af en toe nog steeds op de Zwarte Cross te wanen. Het festival echt herbeleven doe je nu met de aftermovie van de 22e editie. Deze staat inmiddels online!

De aftermovie begint met de indrukwekkende minuut stilte van de Levendenherdenking op de Zwarte Cross. Daarna barst het feest los en wordt het leven uitbundig gevierd. De sfeer van het festival staat centraal. In vogelvlucht krijg je mee wat het festival te bieden heeft; van de Cross tot optredens, en van de camping tot feestende vrienden. Een goede samenvatting van de motto van het festival: Vier het leven zelf, samen, nu! Leven vóór de dood!

Zwarte Cross

ZwarteCross2018_mainstage
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De 23e editie van Zwarte Cross vindt in 2019 plaats van 11 t/m 14 juli. Natuurlijk is de Cross weer van de partij.  Artiesten en andere activiteiten voor het festival zijn op dit moment nog niet bekend. De editie van dit jaar zag optredens van onder andere Volbeat, Kaiser Chiefs en Triggerfinger. Wat de bezoekers van de afgelopen editie vonden, lees je in ons Festivalrapport. Wanneer de kaarten voor 2019 in de verkoop gaan is nog onbekend. Wel verkochten afgelopen edities van het festival snel uit. Via Festileaks hoor je natuurlijk meteen al het nieuws rondom het festival in Lichtenvoorde.