Voor en tijdens een festival wordt je geconfronteerd met vele prangende vraagstukken. Ga je bijvoorbeeld vooraan staan wachten tot je favoriete act komt of ga je toch liever nog wat andere dingen zien en neem je genoegen met een plek achteraan? Om je alvast een beetje te doen nadenken over hoe jij komend seizoen op je favoriete festival staat, hebben we hier tien festivaldilemma’s geselecteerd.

Een festival brengt zowel voor als tijdens het evenement vele keuzes op je pad. Om de grote diversiteit van situaties waar je tijdens zo’n evenement mee geconfronteerd wordt te beslaan, nemen we je mee van nul tot festivaldip. Kies wat je voorkeur heeft en zie hoeveel medestanders je hebt.

De kaartverkoop van je favoriete festival nadert…

Het is weer die tijd van het jaar: de geruchtenmolen draait volle toeren, de eerste festivals doen al aankondigingen en de Early Birds vliegen je om de oren. Een spannende tijd waarin je antwoord moet vinden op de ultieme festivallevensvraag: kopen of niet kopen?

View Results

Laden ... Laden ...

Een festival draait om de sfeer, of niet?

Rolling Stones

Je kent het wel: je hebt een paar heerlijke edities van Lowlands gehad met fantastische acts, alleen dit jaar is de line-up wel heel mager. Toch willen je vrienden dit jaar weer want: ‘Het festival is meer dan alleen de acts’. Wat geeft bij jou de doorslag?

Wat geeft de doorslag voor het kopen van een festivalticket?

View Results

Laden ... Laden ...

Risico’s nemen.

Op een festival raak je niet alleen makkelijk je vrienden kwijt, maar gaan kostbare voorwerpen ook regelmatig verloren. Je neemt daarom niet je dure Armani-horloge mee en ook je nieuwe Ray-Ban kan je beter thuislaten. Maar wat doe je met je smartphone? Als je hem thuis laat kan je namelijk geen vette insta-picca’s maken…

Een festival heeft vele risico's. Vooral op het gebied van dure spullen die je misschien mee hebt. Daarom laten sommigen hun smartphone thuis. Wat zou jij doen?

View Results

Laden ... Laden ...

Inpakken: waar liggen je prioriteiten?

Inpakken betekent keuzes maken. Je hele kledingkast meenemen is vaak lastig en ook op andere vlakken moet je prioriteiten stellen. Zo is een kussen erg lekker na een avondje doorhalen, maar neemt enorm veel ruimte in die je ook voor andere (alcoholische?) zaken kan gebruiken. Waar ligt jouw prioriteit?

Liever een echt kussen meesjouwen of een kussen improviseren van kledingstukken?

View Results

Laden ... Laden ...

Hygiëne? Ik neem elke dag een bierdouche!

John Coffey

Persoonlijke hygiëne staat toch op een lager pitje tijdens een festival. Als het warm is ben je immers na een uur toch weer bezweet en als het regent telt dat ook gewoon als douchen. Als je toch graag wilt douchen, moet je in de rij staan (voornamelijk bij de dames) en ben je een muntje kwijt. Is dat het waard om toch weer even een dagje fris over het terrein te struinen?

Douchen is op festivals door de lange rijen een tijdrovende klus, skip je het daarom voor een weekendje of gaat dat tegen al je principes van hygiëne in?

View Results

Laden ... Laden ...

Bivak in het voorvak

De muzikale held van je dromen speelt op Pinkpop. Je wil hem/haar al zo lang zien, dit kan je niet missen. Maar er staan ook nog een paar andere toffe acts gepland vlak voor zijn/haar optreden. Ga je voor die plek vooraan of pak je toch nog die andere acts even mee?

Als je favoriete artiest als afsluiter speelt dan:

View Results

Laden ... Laden ...

Festival-vakantie-combi

Hoewel de meeste acts die op buitenlandse festivals spelen ook wel naar NL komen, bieden festivals in het buitenland toch altijd wat extra’s. Er komt namelijk altijd zo’n lekker vakantiegevoel bij kijken. En je kan er zo nog een ‘echte’ vakantie achteraan plakken natuurlijk. Maar weegt dat op tegen de extra kosten en reistijd?

Festivals zijn er in vele soorten in maten en elk land heeft zijn eigen topfestivals. Waar ga jij liever heen?

View Results

Laden ... Laden ...

Kokkerellen in de festivalkeuken

Eten kopen op een festival heeft vele voordelen. Het aanbod is tegenwoordig zeer gevarieerd en er zitten soms verrassend lekkere gerechten bij. Maar het is zo ongelooflijk duur als je wat anders wil dan een patatje mayo. Je kan daarom ook lekker je eigen gasstel meenemen en zelf je kostje koken, of een lekker ontbijtje tevoorschijn toveren.

Bereid jij als een echte chef eten op de camping, of scoor je liever pizza op het terrein?

View Results

Laden ... Laden ...

Feest in de tent of toch de feesttent?

De headliner is geweest. De avond is gevallen. Iedereen haast zich terug naar de tent of waggelt naar de 24 uurstent om door te halen. Je weet dat je nog een paar halve liters bij de tent hebt en je JBL kan nog wel een avondje. Maar die dj klinkt ook wel lekker….

Bouw je liever je eigen feest op de camping na de laatste act of ga je tot de vroege uurtjes stampen in de feesttent?

View Results

Laden ... Laden ...

We gaan door weer en wind

De vraag is al zo oud als de mensheid zelf, maar wat is nou chiller? Brand je liever weg door de zon en smeer je zoveel zonnebrand op dat je kleren er niet meer door passen? Of laat je je liever natregenen en doe je een mudslide toernooi a là Woodstock?

Op een festival ben je blootgesteld aan alle elementen van de natuur. Wat is volgens jou beter?

View Results

Laden ... Laden ...

Festivalseizoen 2019

De winter staat voor de deur maar de verwachtingen voor komende zomer lopen al hoog op. Rock Werchter heeft al meerdere namen bekend gemaakt, waaronder headliners Muse, P!nk en The Cure. Verder is er al een deel van het affiche van Graspop 2019 gelekt met namen waar je van gaat watertanden. Er gaan al veel geruchten over de eerste namen van Pinkpop maar daar zullen we helaas nog even op moeten wachten.

Bij Festileaks hebben we er door al dit nieuws al veel zin in en proberen we de lange tijd tot de zomer te vullen met nieuws, vooruitzichten en festivaldilemma’s over het komende seizoen.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?