De eerste week van oktober is inmiddels voorbij en langzaamaan wordt er steeds meer bekend over het festivalseizoen van 2019. Zo kwamen er een aantal bevestigingen binnen en maakten verschillende festivals de data van de ticketverkoop bekend. Wij praten je bij over het belangrijkste festivalnieuws van afgelopen week.

1. Rock Werchter 2019 bevestigt The Cure
The Cure is bevestigd als eerste headliner voor Rock Werchter 2019. De band sluit op vrijdag 28 juni het hoofdpodium in Werchter af. Het Vlaamse festival laat hiermee voor het eerst van zich horen over de editie van komend jaar.

2. De kaartverkoop van Rock Werchter 2019 start op 26 oktober
Rock Werchter bevestigde niet alleen de eerste headliner voor de aankomende editie, ook de datum waarop de ticketverkoop start werd bekend gemaakt. Kaarten voor het festival, dat komend jaar plaatsvindt van 27 tot en met 30 juni, zijn verkrijgbaar vanaf 26 oktober.

3. Snowbombing maakt de eerste namen voor 2019 bekend
Het Oostenrijkse Snowbombing maakt de eerste namen bekend voor de aankomende editie. Onder andere The Prodigy, Fatboy Slim en Stormzy zorgen voor winters vermaak in Mayrhoffen. Daarnaast zijn er nog meer dan 30 andere kersverse namen bevestigd.

4. De kaartverkoop van Mañana Mañana 2019 is op 6 oktober gestart
Gisteren is de kaartverkoop van Mañana Mañana 2019 van start gegaan. Het festival vindt van 13 tot 16 juni 2019 plaats op Landgoed & Kasteel Vorden. De Early-Bird verkoop eindigt op 31 oktober.

5. Poll: Welke headliner wil jij zien in 2019?
Met de Festivalacts Top 100 en de Festileaks Festival Awards staan we stil bij het afgelopen jaar. Toch blikken we ook alvast vooruit naar het festivalseizoen van 2019. Welke headliners hoop jij nog meer te zien?

6. Bastille komt in 2019 naar de Ziggo Dome
Bastille komt in 2019 weer terug naar Nederland. Op 10 maart geeft de band namelijk een show in de Ziggo Dome. Of de mannen met het nieuwe album Doom Days, waar momenteel aan gewerkt wordt, ook de festivals aan zullen doen is nog niet bekend.

7. Wat we nooit meer vergeten van: Pinkpop 2019
De nachten worden langer en de dagen worden kouder. Maar gelukkig hebben we genoeg mooie herinneringen om ons warm te houden de komende tijd. We blikken vandaag terug op een schitterende 49e editie van Pinkpop met 6 dingen die we nooit meer vergeten.

8. Mumford & Sons op 9 mei naar de Ziggo Dome
Afgelopen donderdag maakte Mumford & Sons het tourschema van de Delta Tour bekend. Ook een show in de Amsterdamse Ziggo Dome is onderdeel van deze tour, namelijk op 9 mei. Zou de band na de zaalshows in het voorjaar ook de festivals aandoen?

9. FestiQuiz: Wat gebeurde er tijdens de festivalzomer van 2018?
Wauw, wat hebben we weer kunnen genieten deze zomer! Het festivalseizoen zat weer bommetje-vol met memorabele momenten. Van spetterende optredens en opbloeiend talent, tot bizarre acties en verrassingsoptredens. Hoeveel kun jij je nog herinneren van de festivalzomer van 2018? Doe de FestiQuiz en kom erachter!

10. George Ezra komt op 13 mei naar Ahoy
Ook George Ezra bevestigde afgelopen week dat hij komend voorjaar naar Nederland komt. De Britse zanger staat op 13 mei 2019 namelijk in het Rotterdamse Ahoy. Of de zanger na zijn zaaltour ook festivals aandoet, is nog niet bekend.

Het Beste Van

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

 

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?