Het beste van week 43: Nieuwe bevestigingen voor Rock Werchter, Roskilde, Graspop en meer

922
Tool

De festivalkalender krijgt vorm, de headlinerspots beginnen zich op te vullen en de geruchtenmolen draait nog steeds op volle toeren. Elke week regent het nieuws uit de festivalwereld, wij zetten het belangrijkste op een rij. Dit is het beste van week 43!

1. Geruchtenoverzicht: wie zijn de mogelijke headliners van Pinkpop 2019?
Helaas zijn nog geen eerste namen bevestigd voor Pinkpop, maar de geruchtenmolen draait flink door. Coldplay? The Police? Of misschien wel Lenny Kravitz? Het is nog gissen wat de 50e editie van Pinkpop in gedachten heeft. Duimen voor die eerste namen voor Pinkpop dus!

2. Leak: Kiss, Slipknot en meer voor Graspop 2019
De week mocht goed beginnen, want Graspop maakte de eerste headliner voor 2019 bekend. Echter bleef het daar niet bij. Door een bug in de festivalwebsite lekten nog 22 namen uit. Onder meer KISS, Slipknot, Halestorm en Disturbed reizen komend jaar af naar Dessel. De laatste keer dat Slipknot op festivals te bewonderen was stamt alweer uit 2015. Iets later werden deze acts bevestigd.

3. Slipknot, Foals and meer naar Rock Am Ring en Rock Im Park 2019
Ook op Rock Am Ring en Rock Im Park 2019 wordt het weer smullen van de harde gitaren. De festivals kwamen deze week met de eerste lading namen. Zo zijn o.a. Tool en Slipknot van de partij. Daarnaast blijft het niet stil rondom Tool. Naast de bevestigde festival shows zullen ze tijdens deze tour ook optreden in de Ziggo Dome op 18 juni 2019. Hiervan raakten de tickets binnen 8 minuten uitverkocht.

4. Tool en Florence + The Machine naar Rock Werchter 2019
Rock Werchter blijft maar met mooie bevestigingen komen! Deze keer weet het festival ons blij te maken met Tool en Florence + The Machine. Het laatste optreden van Florence en haar band in de Benelux vond plaats in 2016. Inmiddels heeft ze ook het nieuwe album ‘High As Hope’ op zak, waarmee ze op 29 juni te zien zal zijn op het Werchterse weide.

5. The Cure, Dropkick Murphys en anderen naar Nova Rock 2019
Het regent bevestigingen rondom The Cure. De heren gaan een drukke zomer tegemoet met zo’n 20 festivals op de planning. Deze tour staat in het teken van hun 40-jarige bestaan. Daarnaast komen ook Dorpkick Murphys, Slipknot en meer naar het Oostenrijkse Nova Rock.

6. Travis Scott, Scarlet Pleasure en meer naar Roskilde 2019
Ook Roskilde laat van zich horen. Ondermeer Travis Scott en Scarlet Pleasure spelen komend jaar op het wereldberoemde festival. Scott kwam in de wishlist die het publiek in kon dienen als vierde gewenste act uit de koker.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Zeker in het festivalseizoen is het lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden en gaat er nog wel eens wat langs je heen. Daarom geven we je elk weekend graag een overzicht van het belangrijkste festivalnieuws van de afgelopen week. Zo ga jij helemaal up-to-date de nieuwe week in!

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.