Pinkpop houdt vast aan drie dagen. Dat stelt de organisatie van het festival in een reactie aan 1Limburg, nadat bekend werd dat de gemeente Landgraaf een voorlopige vergunning voor een vierde festivaldag heeft verstrekt.

Even leek het erop dat het evenement op Megaland vier dagen zou duren, vanwege de voorlopige vergunning van de gemeente voor een extra dag. Aan 1Limburg maakt Niek Murray, medewerker van het festival, het volgende kenbaar: ‘Er komt geen vierde dag omdat we geen geschikte vierde headliner hebben gevonden.’

In aanloop naar Pinkpop 2018 bracht Jan Smeets het nieuws naar buiten dat er gekeken wordt naar de mogelijkheden tot uitbreiding van het festival. Een van de eisen was dat het programma sterk genoeg moest zijn. Murray maakt nu dus een einde aan de speculaties door te bevestigen dat het festival traditiegetrouw drie dagen duurt.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Pinkpop is het oudste jaarlijks terugkerende festival van de wereld. In 2019 vindt het festival plaats van 8 t/m 10 juni in het Zuid-Limburgse Landgraaf. De speculaties over een vierde festivaldag zijn de wereld uit, nadat de organisatie bevestigde dat het festival drie dagen duurt. Met Mumford and Sons en Fleetwood Mac zijn de eerste twee headliners bekend. Ben je benieuwd wie er kans maken op de andere headlinerspot? Check hier onze geruchtenlijst.

Kaarten gaan zaterdag 16 maart om 10:00u in de voorverkoop. Meer info over de ticketverkoop vind je op de officiële website van het festival.

Wil je alvast genieten van de bands die volgend jaar op Pinkpop staan? Beluister dan onze Spotify-playlist van het festival.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.