Florence + The Machine niet naar Pinkpop 2019

Florence + The Machine gaat niet te zien zijn op Pinkpop 2019. De Britse band rondom zangeres Florence Welch toert tijdens het Limburgse festival door Noord-Amerika.

Florence + The Machine neemt ook onder andere Christine And The Queens mee als support act. De band rondom Héloïse Létissier staat echter al op Best Kept Secret 2019, wat de kans op een bezoek aan Pinkpop klein maakt.

Eerder maakte Pinkpop wel al een aantal andere namen bekend. Onder andere Mumford & Sons, Fleetwood Mac en Krezip staan al op het affiche. Florence + The Machine gaat zich hier dus niet bijvoegen. De band is wel op onder andere Rock Werchter 2019 en Sziget 2019 te zien.

Florence + The Machine

Photo: Stephan Flad (Melt 2018)

De Britse band Florence + The Machine brak door dankzij het welbekende SXSW Festival. Festivaloptredens op onder meer Glastonbury en Reading & Leeds Festival waren het gevolg. Daarna ging het snel. Het debuutalbum Lungs, met daarop hits als ‘Kiss With a Fist’ en ‘You’ve Got The Love’, was een doorslaand succes. Inmiddels heeft de band drie studioalbums op zak met daarop een arsenaal aan meezingers. Het vierde album High As Hope zag eerder dit jaar het licht. Met een nieuwe tournee doet Florence onder andere Ahoy Rotterdam en Rock Werchter aan.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De jubileumeditie van Pinkpop vindt traditiegetrouw weer in het Pinksterweekend plaats op 8, 9 en 10 juni 2019. Bevestigde namen zijn tot nu toe onder andere Fleetwood MacMumford & Sons en Tenacious D. Voor de 50ste editie van het festival waren er geruchten dat Jan Smeets er een vierde dag aan wilde toevoegen, maar dit gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

De ticketverkoop voor het festival gaat van start op zaterdag 16 maart 2019 om 10:00u. Voor meer informatie over de tickets kun je terecht op de officiële website van Pinkpop.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen