De headliners van Pukkelpop 2019: alle geruchten op een rijtje

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Het begin van het jaar is aangebroken en dat betekent dat we waarschijnlijk niet meer heel lang hoeven te wachten tot Pukkelpop de eerste namen voor de aankomende editie aankondigt. Het festival geeft zelf aan dat het de nummer 1 van de wishlist heeft vastgelegd. Wie dat zou kunnen zijn vind je in het geruchtenoverzicht hieronder.

Foo Fighters

Pinkpop 2018 Foo Fighters
Foto: Bart Heemskerk

Het is inmiddels ruim zes jaar geleden dat we Foo Fighters voor het laatst op Pukkelpop zagen. Oorspronkelijk zou de band al in 2011 op het podium staan in Hasselt, maar daar kwam abrupt een einde aan door een heftige storm met meerdere doden en gewonden. De band herdacht dit in 2012 tijdens het optreden, wat dit een zeer speciaal moment maakte voor het festival. Met dit speciale optreden in het achterhoofd, en het feit dat de band van Dave Grohl in de buurt is, zou het zomaar mogelijk kunnen zijn dat Foo Fighters terugkeert naar Pukkelpop. De band staat het weekend erna namelijk op Reading & Leeds. Vorig jaar deelden de festivals ook al een headliner met elkaar: Kendrick Lamar.

Childish Gambino

Foto: The Cosmopolitan of Las Vegas

Vorig jaar zorgde acteur Donald Glover, beter bekend als Childish Gambino, voor flink wat opschudding met zijn single ‘This Is America’. De bijbehorende video ging viral en zorgde voor flink wat bekendheid voor de rapper. Hierop volgde de EP Summer Pack, en er zijn geruchten gaande dat er een album op komst is. Childish Gambino is in ieder geval wel al aangekondigd voor Coachella 2019, waar hij zal headlinen. Hierdoor is het zeker mogelijk dat hij meer festivals doet en opnieuw de oversteek naar Europa maakt.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Vorig jaar had Tame Impala hun eerste festivaloptredens sinds 2016 op onder meer Mad Cool Festival. Ook in 2019 zal het niet stil blijven rondom de band van Kevin Parker. Tame Impala komt mogelijk met nieuwe muziek, en is tot nu toe al aangekondigd voor onder meer Primavera Sound, Hurricane/Southside en niet geheel onbelangrijk: Flow Festival en Øya Festival. Beide Scandinavische festivals vinden een week voor Pukkelpop plaats. Hiermee is de band gelijk een kanshebber voor een headlinerpositie op Pukkelpop. Let it happen!

Travis Scott

travis scott

Travis Scott zou oorspronkelijk al in 2018 op Pukkelpop staan, vlak na de release van zijn langverwachte album Astroworld. Helaas heeft dit optreden nooit plaatsgevonden, aangezien de rapper enkele dagen van tevoren af moest zeggen vanwege onverwachte verplichtingen tijdens de MTV Music Awards. Wel liet hij weten dat hij veel van zijn Belgische fans houdt en dat hij in de nabije toekomst graag voor hen wil optreden. Dit lijkt zomaar eens te kunnen gebeuren deze zomer. Dan brengt Travis Scott zijn Astroworld al naar onder meer WOO HAH! en Roskilde. Zou hij het gemiste optreden op Pukkelpop dan gelijk gaan inhalen?

The 1975

Op 30 november 2018 kwam The 1975 met hun langverwachte opvolger van het album I Like It When You Sleep, For You Are So Beautiful Yet So Unaware Of It uit 2016. Het nieuwe album A Brief Inquiry Into Online Relationships is genoeg aanleiding voor de band om weer te gaan touren. Festivals worden hierbij zeker niet achterwege gelaten. The 1975 is al aangekondigd voor onder meer Reading & Leeds, wat zoals eerder benoemd in het weekend na Pukkelpop plaatsvindt.

Twenty One Pilots

Een andere naam van de Reading & Leeds line-up die mogelijk eerst een stop zal maken op Pukkelpop is Twenty One Pilots. De band kende in 2015 een grote doorbraak dankzij de release van het album Blurryface, en heeft sindsdien een enorme fanbase opgebouwd. Na een stilte van drie jaar was daar ineens Trench, dat ook een enorm succes kende. Twenty One Pilots gaat dit jaar op tour voor dit album, waarbij ze dus onder meer een headlinerpositie op Reading & Leeds hebben.

The National

The National
Photo: Kamiel Scholten (Down The Rabbit Hole 2016)

Al viermaal eerder stonden de Amerikaanse rockers van The National op Pukkelpop, al dateert hun laatste verschijning op het festival al van een aantal zomers geleden. De heren zitten aanstaande zomer zeker niet stil, zij zijn namelijk al aangekondigd voor British Summer Time, Summer Well en Mad Cool 2019. Hun komst naar dit drietal nabijgelegen festivals wakkert hoop aan bij Europese fans. Op Summer Well 2019 na is de festivalplanning voor de maand augustus nagenoeg leeg; het zou dus zomaar kunnen dat de heren na vertrek uit Roemenië het Belgische Hasselt aandoen.

Elbow

Ook Elbow deed Pukkelpop reeds vier keer aan, al prijkten zij vrij recent nog op het affiche. Dat de band een echte festivalhit is bewijzen ze keer op keer, zoals te zien in de beelden van hun festivalconcert op Lowlands 2017. Dat frontman Garvey als geen ander zijn publiek meekrijgt gaat niet ongemerkt voorbij aan de festivalboekers. Zo is de band al geboekt voor A Summer’s Tale, Tartan Heart and Forbidden Fruit Festival. Aangezien twee van deze festivals plaatsvinden in augustus, is er genoeg reden te hopen op een eventuele verschijning op Pukkelpop 2019.

Anderson .Paak & The Free Nationals

Anderson. Paak gaf met zijn Free Nationals afgelopen zomer goede shows weg op onder andere Rock Werchter en Down The Rabbit Hole. Ook dit jaar blijft het niet stil rondom Anderson .Paak. In november kwam de langverwachte opvolger van het succesvolle Malibu uit 2015 uit, genaamd Oxnard. Met dit album op zak geeft de zanger/rapper dit jaar zaaloptredens in Antwerpen en Amsterdam. Ook festivals staan op de planning. Met de bevestiging voor Coachella is de eerste aankondiging binnen. Zien we ze terug op Pukkelpop 2019?

Pukkelpop 2019

Pukkelpop 2019 wordt de 34ste editie van het Belgische festival. Het evenement kent tien podia, meer dan 200 artiesten en een prachtige festivalweide. Het festival staat bekend als een gigantisch feest en legt mede daardoor ook steeds meer de focus op elektronische muziek en hiphop. Toch blijft het grootste deel van het programma bestaan uit bands. In 2018 stonden onder meer Arcade Fire, N.E.R.D., Oscar and the Wolf en Kendrick Lamar op de planken van Pukkelpop. Verder maakte het festival indruk met een schitterend aangeklede locatie. En dat zal de komende editie niet anders zijn. Is het al Pukkelpop?

Pukkelpop Logo

Pukkelpop 2024

Locatie
België
Hasselt, België
Datum 15-18 augustus 2024
Tickets Kopen