Zelfbevestiging: Lizzo naar Glastonbury 2019

Glastonbury 2017

De Amerikaanse zangeres Lizzo bevestigde haar komst naar Glastonbury 2019 tijdens een interview met NME op de rode loper van de BRIT Awards 2019.

In dit videofragment valt te zien hoe Lizzo zichzelf bevestigt voor Glastonbury 2019 door middel van onderstaande quote.

Lizzo tegen NME: “I just have a shit tonne of shows and festivals. I’m coming back to London and Manchester. I’m doing Lovebox Festival and Glastonbury but I don’t think that’s announced so, whatever – you just got the scoop, bitch.”

De release van haar derde studioalbum Cuz I Love You staat op de planning voor 19 April. Het eerste voorproefje in de vorm van haar recent uitgekomen single ‘Juice’ werd reeds goed ontvangen door het publiek. Op dit moment is de zangeres onder andere al aangekondigd voor Primavera Sound, Lovebox en Glastonbury. Je hoeft echter niet per se naar een van deze buitenlandse festivals om haar nieuwe materiaal live te aanschouwen. De zangeres betreedt in juni namelijk ook het podium op de festivalweide van Best Kept Secret.

Lizzo

Lizzo is een Amerikaanse rapper en zangeres die op internationaal niveau bekend raakte met haar debuutalbum Lizzobangers uit 2013. Voorafgaand haar entree in de muziekwereld als solozangeres maakte ze deel uit van verscheidene Indie/Hip-hop groepen zoals The Chalice, The Clerb en Ellypseas. De releasedatum van haar derde studioalbum Cuz I Love You staat gepland voor 19 april. ‘Juice’ is haar meest recentelijk uitgekomen single en vormt een voorproefje van het album. Lizzo staat deze zomer op verscheidene festivals, waaronder Best Kept Secret en Glastonbury.

Glastonbury 2019

Glastonbury
Foto: Russel McGovern

Glastonbury 2019 vindt plaats van 26 tot en met 30 juni. Tot nu toe zijn onder andere Stormzy, Kylie Minogue en Janelle Monáe bevestigd. In 2018 vond het festival niet plaats om het terrein en het personeel een jaartje rust te gunnen. In 2017 stonden er nog acts als Radiohead, Ed Sheeran en Katy Perry op de planken.

De tickets voor Glastonbury 2019 gingen op 4 oktober 2018 in de verkoop, zonder dat er namen van de line-up bekend waren. Het festival was zoals vrijwel altijd direct uitverkocht.

Voor een voorproefje van de acts op Glastonbury 2019 beluister je onze Spotify-playlist.

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.