De perspresentatie is geweest, de poster is gedeeld en dat kan maar één ding betekenen: het is bijna tijd voor de ticketverkoop van Pinkpop 2019. Een spannend moment dus, die menig vriendschap onder hoogspanning zet. Welk type vriend of vriendin herken jij?

1. De twijfelaar

Je kent het wel, je wilt met de hele groep naar Landgraaf, maar één iemand blijft maar twijfelen. “Ik heb dan misschien wat anders”,  “misschien wil ik dit jaar naar een ander festival”. Dit zijn bekende zinnen uit de mond van de twijfelaar. Koop gewoon dat ticket man! Zolang je met je vrienden gaat wordt het sowieso gezellig.

2. De groothandelaar

De groothandel ligt meteen helemaal aan de andere kant van het spectrum. Nog voordat hij of zij weet waar de rest van de vriendengroep heen wil, koopt deze Sligro zoveel mogelijk weekendtickets. Al het spaargeld gaat eraan op, maar niet zonder een plan. Als hij/zij geluk heeft kan al het spaargeld dubbel en dwars worden terugverdiend met de verkoop van de kaartjes. Wie weet krijg je dan nog wel een biertje.

3. De control freak / F5-fanaat

School of werk is niet belangrijk, de control freak meldt zich wel ziek. Met twee laptops, een desktop, vier mobieltjes en de iPad van een tante, blijft deze maat zonodig urenlang in de wachtrij staan. Alles uit de kast om zeker te zijn van die Pinkpop-tickets. Als het internet maar niet uitvalt…

4. De schooier

De schooier is misschien wel je beste vriend, maar als het op geld aankomt heb je helemaal niks aan ‘m. Geld is altijd een issue; de stufi komt altijd later dan gedacht of het loon viel tegen deze maand. Natuurlijk schiet je met alle liefde het kaartje voor, maar of je je geld ooit terug ziet is nog maar de vraag…

5. De laatkomer

Dit type vriend kan je soms enorm op de zenuwen werken. “Ja, ik koop dat kaartje nog wel een keer” of “het raakt toch niet meteen uitverkocht” zijn standaard uitspraken van de laatkomer. Om gek van te worden en toch lukt het hem/haar vaak toch nog op één of andere manier een toegangsbewijs te bemachtigen.

6. De swapper

Er is altijd wel een persoon in je omgeving die bewust niet meedoet met alle stress rondom de officiële ticketverkoop. Het is daarom altijd maar de vraag of hij/zij wel komt opdagen op Pinkpop. Deze swapper wacht namelijk op het beste koopje en kan urenlang het internet afstruinen in de zoektocht naar de beste deal. Soms zelfs wachtend tot 5 minuten nadat de poorten zijn opengegaan; dan zijn ze misschien nóg wel het goedkoopst.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Luca Bopp / Festileaks

In 2018 prijkten Pearl JamFoo Fighters en Bruno Mars op de line-up van de 49e editie van het festival in Landgraaf. Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & Sons, The Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. Zaterdag 16 maart start de kaartverkoop.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Pinkpop? Check in ons festivalrapport wat bezoekers aan de editie van vorig jaar ervan vonden. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van de aankomende editie om alvast in te komen in de artiesten!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.