Onderaan de Lowlands-poster: maak kennis met Parcels

Parcels press shot

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Parcels op Lowlands!

We namen Parcels vorig jaar al eens onder de loep voor Down The Rabbit Hole, maar ook komende zomer zijn ze te vinden in Nederland. De band wordt officieel opgericht in 2014, als vijf vrienden – na diverse experimenten in diverse muzikale genres – besluiten zich te gaan richten op het maken van elektronische muziek. Ze nemen hun eerste EP (Clockscared, 2015) op in hun laatste jaar op de middelbare school in Byron Bay, Australië. Na het afronden van het schooljaar, besluiten ze de zonnige Australische kustplaats te verruilen voor het trendy Berlijn waar ze snel in de kijker van het Franse label Kitsuné springen. Niet veel later zijn ze in het bezit van een platencontract én gigs op o.a. MS Dockville.

  • Wie: Parcels
  • Wanneer: 16-18 augustus, dag en tijdslot onbekend
  • Waar: Lowlands, podium onbekend
  • Wat: electro funk

1. Parcels x Daft Punk = ‘Overnight’

De meeste beginnende bands timmeren jaren aan de weg en breken nooit door, sommigen misschien na jarenlang buffelen. Parcels gaat het echter voor de wind. Na de verhuizing en eerste releases bij label Kitsuné, stromen de boekingen binnen. Maar daar blijft het niet bij; tijdens hun allereerste show in Frankrijk worden ze namelijk opgemerkt door niemand minder dan… Daft Punk! Het Franse duo is zelfs zo onder de indruk, dat het aanbiedt een track te produceren. In de zomer van 2017 brengen ze dan ook gezamenlijk de single ‘Overnight’ uit, waardoor Parcels in de media nu genoemd wordt als protegé van Daft Punk.

2. Optreden op het belangrijkste festival in Europa: Glastonbury 2017

Samenwerken met Daft Punk is natuurlijk al een enorme mijlplaal in een muziekcarrière, maar daar houdt het voor Parcels niet bij op. In dezelfde zomer staat de jonge groep namelijk geprogrammeerd op het grootste festival van Europa (en misschien wel de wereld): Glastonbury. Natuurlijk zijn de bandleden hiervan nog het meest onder de indruk en ze zeggen dan ook in de aankondiging:

“When we moved to Berlin we had a to-do list on our fridge…
– Find a Flat
– Make Grocery Money
– Buy Instruments
– Glastonbury
So this just feels surreal. Too cool! x”

3. De zegetocht wordt voortgezet in 2018 met ‘Tieduprightnow’

Eén ding is zeker: op Lowlands gaan we sowieso getrakteerd worden op nieuw materiaal. Vorig jaar verscheen ein-de-lijk het debuutalbum. Het klinkt weer lekker funky en die sound vertoont onmiddellijk weer veel gelijkenis met het oeuvre van Daft Punk (en misschien een touch of Chic). Het zorgt voor een instant summer vibe; dat belooft dus feest op de festivals! Hoe lang nog tot Lowlands?

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands vindt dit jaar plaats op 16, 17 en 18 augustus. Naast de hoogwaardige muzikale line-up staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Komend jaar geven onder andere Tame Impala, Twenty One Pilots en The Prodigy optredens. Voor meer informatie over het festival kun je een kijkje nemen op de officiële festivalwebsite.

De vorige editie werd aangevoerd door niemand minder dan Kendrick Lamar, Gorillaz en N.E.R.D. Benieuwd hoe dat aan toe ging? Lees dit snel terug in ons festivalrapport.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.