Florence + The Machine releaset nummer voor Game of Thrones

Photo: Ben Houdijk

Florence + The Machine heeft een nieuw nummer uitgebracht. Dit deed de band vanwege een nieuwe aflevering van Game of Thrones.

De nieuwe single van de groep heet ‘Jenny of Oldstones’. Het nummer was te horen in de meest recente aflevering van Game of Thrones van afgelopen maandag. Benieuwd waar het liedje over gaat? Dat is te lezen op deze site.

De band heeft een drukke festivalzomer voor de boeg. Zo staan ze op onder andere Sziget, Rock Werchter, Colours of Ostrava en British Summer Time. Het is goed mogelijk dat de groep het nieuwe nummer daar ten gehoren gaat brengen.

Aanstaande vrijdag komt het volledige album For The Throne: Music Inspired By HBO Series Game Of Thrones uit. Op dit album vind je nummers van onder meer The National, A$AP Rocky en Matthew Bellamy van Muse. Vorige week kwam het nummer ‘Power Is Power’ van Travis Scott, The Weeknd en SZA al uit.

Florence + The Machine

Bron: Facebook

De Britse band Florence + The Machine brak door dankzij het welbekende SXSW Festival. Festivaloptredens op onder meer Glastonbury en Reading & Leeds Festival waren het gevolg. Daarna ging het snel. Het debuutalbum Lungs, met daarop hits als ‘Kiss With a Fist’ en ‘You’ve Got The Love’, was een doorslaand succes. Inmiddels heeft de band drie studioalbums op zak met daarop een arsenaal aan meezingers. Het vierde album High As Hope zag eerder dit jaar het licht. Met een nieuwe tournee deed Florence onder andere Ahoy Rotterdam aan en speelt het op Rock Werchter.