7 dingen die je moet weten voordat je naar Paaspop 2019 gaat

Paaspop
Foto: Tonnie Westerbeke (Paaspop 2017)

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het zover: Paaspop 2019. Breng jij dit jaar een bezoekje aan het Brabantse festival? Wij bereiden je alvast mentaal voor.

Of je nou nieuw bent op de festivalweide, of een echte veteraan: een goede voorbereiding is altijd prettig. Wat jij moet weten voor Paaspop 2019? Lees snel verder.

1. Het wordt lekker weer

https://www.instagram.com/p/BwRdzEYnCht/

Waar Paaspop vaak in het teken staat van regen en koukleumen, lijken de weergoden Schijndel dit jaar gunstiger gezind. Met veel zon en temperaturen die zelfs de twintig graden halen, wordt het volop lente! Doe jezelf dus een lol, schaf een 3×3 partytent aan en voorzie jezelf van een welverdiende portie schaduw. Maar voordat je met enkel zomerkleren aan de toegangspoorten verschijnt, nog even opgelet: ’s nachts koelt het aardig af, dus neem ook wat warms mee. Het blijft Nederland hè…

2. Schrik niet

Je laatste grote festival vond waarschijnlijk alweer enkele maanden plaats en er staat je nog vaag iets bij van een paar tenten en een veld bezaaid met plastic bekers. Maar Paaspop is veel meer dan enkel podia en bars: het is één grote kermis. De lichtjes en geluiden vliegen je om de oren, waardoor je (als nieuwkomer) van verbazing het eerste uur met je onderkaak op je knieën rondloopt. Wil je weten wat je te wachten staat? Check dan de aftermovie van afgelopen editie.

3. Veel nieuwe stages

Dacht je Paaspop op je duimpje te kennen? Think again! Het terrein telt niet één, niet twee, niet drie, maar liefst vier nieuwe locaties. Zo kunnen technoliefhebbers compleet uit hun plaat in de Detroit, terwijl ook bij ‘Herrie Met Gerrie’ de voetjes van de vloer mogen. Iets minder energie? Geniet dan van de beste cabaretvoorstellingen in de ‘Cosy Comedy Club’, of dompel je onder in extravagante sferen in ‘The Love Boat’. Er valt in ieder geval weer genoeg te ontdekken.

4. Coverbands evenaren het origineel

Wie Paaspop zegt, zegt coverbands. Ook dit jaar zijn ze weer in ruime getale te vinden op de festivalposter. En dan hebben we het niet over het bandje van je neefje van vijftien, maar over bands die akelig dicht in de buurt van het origineel komen. Dus verruil die Main Stage eens voor een uurtje cover-plezier van muzikale grootheden als ABBA, Backstreet Boys en Iron Maiden. Daar ga je geen spijt van krijgen!

5. Maak een plan

Voorkomen dat je in het paasweekend apathisch op het festivalterrein rondloopt, niet wetend wat te doen? Wees dan verstandig en werp van tevoren een blik op het blokkenschema. Zo ben je er in ieder geval zeker van dat je jouw favoriete acts niet misloopt. Stuit je tijdens de voorstudie op een clash? Mogelijk kunnen je mede-festivalfanaten je een handje helpen, want we hebben de 10 lastigste clashes op Paaspop 2019 al op een rijtje gezet.

En als je dan toch bezig bent: check ook even onze paklijst en de tijden van de pendelbussen. Een goed begin is het halve werk!

6. Jouw geld gaat net zo hard als jijzelf

De hele winter heb je kunnen sparen. De rekening is weer flink gespekt. Dat komt wel goed toch? FOUT! Je hebt waarschijnlijk nog een hele zomer vol feestjes, vakanties en uiteraard festivals voor de boeg. Houd dat even in je achterhoofd als je de zoveelste goudgele pretcilinder of pizzapunt wilt bestellen, want je wilt niet al platzak zijn voordat het seizoen begint . Wees slim en sleep de nodige proviand de camping op. En dan niet alleen bier, maar ook een stevig ontbijtje. Kortom: leef alsof je al aan het einde van de zomer bent. Geloof ons maar, eind augustus ben je ons dankbaar!

7. Je gaat een geweldig paasweekend hebben

Paaspop is voor festivalgangers als de eerste keer weer buiten grazen voor koeien: domweg geweldig. Iedereen dartelt vrolijk rond, de acts zitten nog vol energie (net als jijzelf), het terrein ziet er geweldig uit en zelfs de eet- en drinkprijzen zijn nog op te hoesten. Kortom: geniet, geniet, geniet! Het weekend duurt maar even, herinneringen blijven het hele leven.

Paaspop 2019

Coen van Tartwijk (Paaspop 2018)

Paaspop 2019 vindt plaats van 19 tot en met 21 april in Schijndel. Al sinds 1974 is het een van de grote openers van het Nederlandse festivalseizoen. Dit jaar doen onder meer Passenger, Oscar and the WolfWithin Temptation en White Lies het Brabantse festival aan.

Tijdens een weekendje Schijndel hoef je je geen moment te vervelen. Het festival biedt naast muziek ook theater, stand-upcomedy, literaire evenementen en straatartiesten. Verder kun je genieten van een heuse food line-up. Voor meer informatie over het festival ga je naar de officiële festivalwebsite.

Paaspop Logo

Paaspop 2025

Locatie
Nederland
Schijndel, Nederland
Datum 18-20 april 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen