Het beste van week 17: Pinkpop bezig met Neil Young voor 2020, de eerste blokkenschema’s en meer

Pinkpop 2018 - The Script
Foto: Dennis van der Bruggen / Festileaks

De timetable’s schieten als paddenstoelen uit de grond, het repertoire van menig artiest wordt nog last-minute bij geschroefd en we kunnen de geur van de festivalweide nog net niet ruiken. Het festivalseizoen is nu écht begonnen. Wat er de afgelopen week allemaal gebeurde, lees je hier in ‘Het beste van week 17’!

1. Pinkpop bezig met Neil Young voor 2020 en los concert Rammstein

Tijdens een lezing eerder deze week wist Jan Smeets – zoals we van hem gewend zijn – weer behoorlijk wat te verkondigen. Zo zou Pinkpop nog steeds in gesprek zijn met Neil Young over een bezoek aan Landgraaf in 2020. Ook heeft de organisatie een vergunning voor losse evenementen op festivalterrein Megaland, waar we mogelijk Rammstein kunnen verwachten. Alles wat Jan te vertellen had lees je met dank aan forumlid Dennis op ons Festivalforum.

2. Rocco Hueting’s Festival CV: “Van Witch Doctor word ik nooit moet”

Na een succesvolle pilot staat het tweede Festival CV op je te wachten. Samen met toetsenist Rocco van De Staat nemen we de hoogtepunten door van zijn festivalleven. Ook blikken we alvast vooruit op de festivaltour die de band nu in petto heeft. Wat mogen we van de flitsende show verwachten?

3. De Festivalpodcast #6 op Paaspop: Het festivalseizoen is officieel geopend

Voor deze aflevering hebben we de studio verruild voor het vers gemaaide gras op de Paaspop-weide. Je wordt in vogelvlucht meegenomen over het festivalterrein, waarbij we het hebben over VIP-arrangementen op festivals, Pip Blom en nog veel meer. Je luistert de aflevering op o.a. Spotify en iTunes.

4. Paaspop: Het verhaal achter de ‘Festipi’

Tijdens het Paasweekend wist Serge de Vries, de man achter de Festipi, ons te woord te staan. Hij vertelt ons onder meer waar het idee vandaan komt en waarom het zo aanslaat. Zo zien we de tenten op onder meer Lowlands, Best Kept Secret en Zwarte Cross terug. Een behoorlijk succes inmiddels!

5. Het blokkenschema van Best Kept Secret 2019: dit zijn de 10 lastigste clashes

Daar is ‘ie dan: het blokkenschema van Best Kept Secret 2019! We hebben de programmering alvast voor je uitgekiemd en hebben de tien lastigste clashes tegenover elkaar gezet. Wordt het rennen bij Indian Askin vs. Whispering Sons, of zit jij nu al te piekeren over het Interpol vs. Lizzo-slot?

6. Geen plastic wegwerpbekers meer op Vlaamse festivals vanaf 2020

De Vlaamse regering voert vanaf volgend jaar een verbod in op onder meer wegwerpbekers, blikjes en petflessen. Dit meldt Studio Brussel. Ook het inkoopproces dient op de schop genomen te worden. Onder meer Rock Werchter en Pukkelpop dienen dus de duurzaamheid op te schroeven.

7. Het blokkenschema van Sziget 2019: dit zijn de 10 lastigste clashes

Ook het Hongaarse Sziget weet deze week de timetable te presenteren. Dit in combinatie met de bekendmaking van de laatste Main Stage acts, waaronder Macklemore en Michael Kiwanuka. Zoals je van ons gewend bent hebben we ook hier de tien moeilijkste clashes tegenover elkaar gezet.

8. Bruce Springsteen releaset nieuwe single, album verschijnt in juni

Je leest het goed: The Boss is terug! Na een vijf jaar lange stilte brengt de beste man een nieuwe plaat uit, genaamd ‘Western Stars‘. Dit nieuws volgde nadat eerder al meerdere geruchten boven water dreven, die hintte naar een nieuw album inclusief tour. Het nieuwe album High Hopes (release 14 juni) is inmiddels bevestigd. Nu de tour nog!

9. 6 artiesten die je mogelijk in 2019 voor het laatst kunt zien

Wat tours en optredens betreft is het een komen en gaan. Voor enkele artiesten kan het dus ook zomaar zijn dat je die deze zomer van je bucketlist moet afstrepen. Het kan namelijk zomaar de laatste festivalzomer zijn voor onder andere Fleetwood Mac, Die Antwoord en Tool.

10. The Black Keys lost nieuwe single en komt met nieuw album

Het laatste album van The Black Keys dateert inmiddels uit 2014. Maar daar komt verandering in. Op 28 juni verschijnt namelijk de langspeler Let’s Rock. De eerste twee singles ‘Lo/Hi‘ en ‘Eagle Birds‘ zijn inmiddels te beluisteren.

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht van de belangrijkste en/of leukste content van de afgelopen week.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.