The National onthult vandaag met ‘Light Years’ een nieuwe single. Met ook nog een nieuw album op komst lijkt de band meer dan klaar voor optredens op onder meer Lowlands en Pukkelpop.

‘Light Years’ is de tweede single van het aankomende album I Am Easy to Find, dat halverwege mei dient te verschijnen. Eerder schoot de band de single ‘You Had Your Soul With You’ al de wereld in.

Met een gloednieuw album in aantocht lijken de festivaloptredens op onder meer Lowlands, Sziget en Pukkelpop een lust voor het oor te worden. Waar ga jij de band bewonderen?

The National

De vijfkoppige band The National werd in 1999 opgericht in Cincinnatti, Ohio. Nu twintig jaar later hebben de heren zeven studioalbums in de schappen liggen. Met I Am Easy to Find in het verschiet staat de teller volgende maand zelfs op acht.

De Amerikanen lijken maar wat graag hun nieuwe muziek ten gehore te willen brengen, gezien het uitgebreide festivalprogramma dat de band te wachten staat. Zo staan shows op onder meer Lowlands, Pukkelpop, Mad Cool en Sziget op de planning.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.