First Aid Kit cancelt optreden Pinkpop 2019

First Aid Kit
First Aid Kit

Slecht nieuws voor de fans van First Aid Kit. De band heeft om gezondheidsredenen zijn gehele tour afgelast. De show die op Pinkpop gepland stond, komt hiermee ook te vervallen.

Het Landgraafse festival maakte dit nieuws vandaag bekend. Het volledige statement van de groep is te vinden op de website van het evenement. Hierin staat dat alle zomerdata zijn geschrapt vanwege medische omstandigheden. Wel maken de Zweden duidelijk dat het allemaal weer goed komt.

Tot op heden is er geen vervanger bekendgemaakt. De organisatie maakt kenbaar hier hard aan te werken en nieuws erover wordt zo spoedig mogelijk gecommuniceerd.

Check hieronder het Twitterbericht van het evenement:

First Aid Kit

First Aid Kit is een Zweedse band die voornamelijk akoestische folk-muziek produceert. De groep bestaat uit de Johanna en Klara, allebei nog twintiger. Het duo heeft inmiddels al vijf albums uitgebracht, waarvan Ruins uit 2018 het meest recent is.

Pinkpop 2019

Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Dit jaar viert het festival zijn vijftigste verjaardag, en het volledige affiche is inmiddels bekend: Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac zijn de headliners. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019. De kaartverkoop verloopt voorspoedig. In het eerste verkoopweekend zijn er namelijk 60.000 tickets verkocht.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist:

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel