Het festivalseizoen zit nu echt om de hoek en festivals blijven nog steeds met allerlei nieuwtjes komen! Deze week werden we zelfs getrakteerd op het blokkenschema van Pinkpop! Dat en veel meer lees je terug in het beste van week 19.

1. Festivalbilling: Hoe het machtsspel voor het beste plekje op de poster verloopt

Ben je ook zo benieuwd naar hoe acts worden verdeeld over een festivalposter? Er schuilt veel meer achter dan je denkt! Zo hebben wij een Festivalpodcast opgenomen en leggen we haarfijn uit wat voor politieke machtsspelletje er achter de schermen gebeurt.

2. Het blokkenschema van Rock Werchter 2019: dit zijn de 10 lastigste clashes

De singer-songwriter SYML speelt aanstaande zomer onder andere op Pinkpop en Rock Werchter. Wie is hij eigenlijk en wat is zijn festivalervaring? In dit interview vertelt hij je er alles over!

3. Het Festival CV van SYML: ‘De festivalcultuur in Europa is veel beter’

Breek je ook je hoofd over de clashes op Rock Werchter 2019? Zo’n mooie line-up, maar zo’n moeilijke blokkenschema. De keuze is reuze en daarom hebben wij de 10 lastigste clashes op een rijtje gezet!

4. Pinkpop 2019 presenteert blokkenschema

De blokkenschema’s blijven maar komen in deze ‘het beste van! Pinkpopgangers kunnen ook aan deze blokkenschema puzzel beginnen en kiezen welke artiesten ze deze editie willen zien!

5. De Festivalpodcast #7: De soap rondom Woodstock en de appeal van Post Malone (AKA Posty)

Afgelopen tijd was Woodstock ineens overal in het nieuws, maar waarom eigenlijk? We nemen deze heuse soap met je door in de nieuwe Festivalpodcast. Maar ook de charme van Post Malone en nog veel meer komt aan bod! Zeker het luisteren waard dus.

6. Pukkelpop 2019 strikt Mura Masa, Kelis en meer

Tussen al het blokkenschema en clash geweld door, weet Pukkelpop een leuk rijtje namen te droppen. Zo presenteert het festival afgelopen week onder meer Mura Masa!

7. Lowlands 2019 rondt dagelijkse aankondigingen af met Sharon van Etten en meer

De weken met dagelijkse aankondigingen van Lowlands zijn ten einde gekomen. Jammer, maar alle boekingen bij elkaar maken een mooi lijstje. Benieuwd naar alle artiesten? Check dan zeker dit overzichtje.

8. Fortarock maakt blokkenschema bekend

Fortarock-gangers opgelet! Het echte puzzelwerk kan beginnen, de organisatie heeft afgelopen week namelijk het blokkenschema gepubliceerd. Het beste van de 2019-edite werd al eerder bekend gemaakt: Benemoth sluit de zaterdag af en Amon Amarth de zondag. Dat wordt gegarandeerd een feestje met een flinke portie metal!

9. Liquicity 2019 onthult volledig affiche met Pendulum en meer

Ook drum’n’bass liehebbers komen deze zomer aan hun trekken. Liquicity onthulde afgelopen week dan ook hun volledige affiche met als headliner niemand minder dan Pendulum.

10. Down The Rabbit Hole 2019 strikt De Sluwe Vos en meer

Voor Down The Rabbit Hole noteren we ook een paar mooie toevoegingen aan het affiche. De organisatie maakte de programmering voor de Fuzzy Lop en de Fuzzy Dome bekend met een aantal vette namen, waaronder De Sluwe Vos!

Het Beste Van Festileaks

Elke week zijn er weer nieuwe bevestigingen, annuleringen of ander festivalnieuws in festivalland. Ook in het begin van het jaar is het soms lastig om de snelle ontwikkelingen bij te houden. Festileaks to the rescue! Elk weekend geven we je met alle plezier een overzicht met het beste van afgelopen week!

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.