Een knaller van Lowlands om de reeks mee te eindigen. Met Sharon van Etten is er een eind gekomen aan het bevestigen van een act elke ochtend om 11u. Volgende muzikale toevoegingen worden als vanouds gebundeld in een pakket.

De organisatie strikte naast Sharon van Etten de afgelopen dagen nog meer acts. Zo treedt ook Zwangere Guy aan in Biddinghuizen. Het festival publiceerde in een eerder stadium de headliners Tame Impala en Twenty One Pilots. Een van de drie allerhoogste spots was verder gereserveerd voor The Prodigy, maar deze show is afgelast na het nieuws over het overlijden van zanger Keith Flint.

Ben je benieuwd naar de performance van aanwezige bands op Lowlands? Check dan zeker onze artikelen over Tame Impala en Twenty One Pilots. We hebben uiteraard ook oog voor de namen onderaan de poster, zoals Parcels.

Bekijk hieronder het overzicht van alle recente boekingen en de officiële Facebookaankondiging van Sharon van Etten:

  • Zwangere Guy
  • Macky Gee
  • Franky Nuts
  • Yelé
  • Yīn Yīn
  • Sharon van Etten

Sharon van Etten

Sharon van Etten is een Amerikaanse singer-songwriter. Ze combineert verschillende muziekstijlen met elkaar. Zo komen elementen uit de indie- en folkmuziek terug in haar muziek, gecombineerd met een gezonde dosis elektronische muziek. De zangeres heeft inmiddels al vijf albums op haar naam staan, waarvan Remind Me Tomorrow uit dit jaar het meest recent is uitgebracht.

Van Etten gaat een drukke zomer tegemoet. Zo treedt ze onder meer aan op Lowlands, Pukkelpop, Glastonbury en Roskilde.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder:

Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws?

Abonneer je dan op onze Festival Nieuwsbrief! Elke week ontvang je de belangrijkste updates in één handig overzicht in je mailbox. Daarnaast ontvang je als abonnee speciale festivaltips en kun je meespelen met exclusieve winacties voor te gekke festivalprijzen.

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.