Onderaan de posters van Lowlands en Pukkelpop: maak kennis met Parcels

Parcels press shot

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje (of tentje). In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee langs drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Parcels op Lowlands en Pukkelpop 2019!

We namen Parcels vorig jaar al eens onder de loep voor Down The Rabbit Hole, maar ook komende zomer zijn ze te vinden in Nederland. De band ziet het licht in 2014, als vijf vrienden – na diverse experimenten in diverse muzikale genres – besluiten zich te gaan richten op het maken van elektronische muziek. Ze nemen de eerste EP (Clockscared, 2015) op in hun laatste jaar op de middelbare school in Byron Bay, Australië. Het vijftal besluit, na het afronden van het schooljaar, de zonnige Australische kustplaats te verruilen voor het trendy Berlijn. Hier springt de groep snel in de kijker van het Franse label Kitsuné. Niet veel later zijn ze in het bezit van een platencontract én ze treden op op onder andere MS Dockville.

  • Wie: Parcels
  • Wanneer: 16-18 augustus (dag onbekend) op Lowlands en 17 augustus op Pukkelpop
  • Waar: Lowlands en Pukkelpop, podia onbekend
  • Wat: electro funk

1. Parcels x Daft Punk = ‘Overnight’

De meeste bands timmeren jaren aan de weg en breken nooit door, sommigen misschien na jarenlang buffelen. Parcels gaat het echter voor de wind. Na de verhuizing en eerste releases bij label Kitsuné, stromen de boekingen binnen. Daar blijft het niet bij: tijdens de allereerste show in Frankrijk wordt de groep namelijk opgemerkt door niemand minder dan… Daft Punk! Het Franse duo is zelfs zo onder de indruk, dat het aanbiedt een track voor de band te produceren. In de zomer van 2017 brengen ze dan ook gezamenlijk de single ‘Overnight’ uit, wat Parcels in de media de naam opleverde als protegé van Daft Punk.

2. Optreden op het belangrijkste festival in Europa: Glastonbury 2017

Samenwerken met Daft Punk is natuurlijk al een enorme mijlplaal in een muziekcarrière, maar daar houdt het voor Parcels niet op. In dezelfde zomer staat de jonge groep namelijk geprogrammeerd op het grootste festival van Europa (en misschien wel de wereld): Glastonbury. Natuurlijk zijn de bandleden hiervan nog het meest onder de indruk en ze zeggen dan ook in de aankondiging:

“When we moved to Berlin we had a to-do list on our fridge…
– Find a Flat
– Make Grocery Money
– Buy Instruments
– Glastonbury
So this just feels surreal. Too cool! x”

3. De zegetocht wordt voortgezet in 2018 met het debuutalbum

Eén ding is zeker: op Lowlands gaan we getrakteerd worden op nieuw materiaal. Vorig jaar verscheen ein-de-lijk het titelloze debuutalbum, met daarop hits als ‘Tieduprightnow’. Het klinkt lekker funky en die sound vertoont onmiddellijk weer veel gelijkenis met het oeuvre van Daft Punk (en misschien een touch of Chic). Het zorgt voor een instant summer vibe; dat belooft dus feest op de festivals! Hoelang nog tot Lowlands?

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Foto: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht.

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.