6x wat we nooit meer vergeten van Best Kept Secret 2018

BKS 2018
Foto: Jokko (Best Kept Secret 2018)

Best Kept Secret 2019 staat voor de deur en daarmee is het festivalseizoen in volle gang. Wij kunnen ons enthousiasme maar lastig bedwingen en zijn driftig toe aan wat voorpret. Daarom blikken we vandaag terug op de 6 meest memorabele dingen van Best Kept Secret 2018.

1. Arctic Monkeys

Foto: Ben Houdijk (BKS 2018)

De geruchten, de opluchting na de officiële aankondiging, de voorpret en uiteindelijk de show zelf. Zelden heeft op Best Kept Secret een headliner gestaan die zo werd gehyped. Met Tranquility Base Hotel + Casino vers op zak trakteerden Alex Turner en co. de festivalweide in Hilvarenbeek op een evenwichtige setlist: vijf nieuwe nummers en 15 platen ouder werk. De verwachtingen werden ingelost en Arctic Monkeys bleek opnieuw de ultieme BKS-headliner te zijn. Wil je de show graag opnieuw beleven? Je kunt een deel van de set opnieuw beluisteren.

2. Wisselende ervaringen met geluid

Toch was er een enkel minpunt te benoemen: het geluid. De plek die je bemachtigde bij Stage ONE bleek van levensbelang, zowel tijdens Arctic Monkeys als bij andere acts. De verklaring was de afwezigheid van boxen aan de rechterkant van het podium, ook al bleek die verklaring uiteindelijk minder spannend dan gedacht.

3. Khruangbin

Het waren niet alleen de headliners die lof wisten te oogsten. Het Texaanse trio Khruangbin gooide hoge ogen met hun psychedelische muziek en wordt door insiders getipt als dé act van Best Kept Secret 2018.

4. De stage van St. Paul

St. Paul

Het grote vraagteken in het blokkenschema bij FOUR, de stage die werd gehost door dj St. Paul, hield vooraf de gemoederen nogal bezig. Uiteindelijk bleek het te gaan om onaangekondigde verrassings-sets van verschillende dj’s. Zo gaven onder andere STUFF., Niek Nellen en opnieuw Khruangbin een extra show.

5. Culinaire hoogstandjes

Foto: Jokko (BKS 2018)

Best Kept Secret staat al jaren bekend om haar uitgebreide food line-up. Daar bracht 2018 geen verandering in. Met een verscheidenheid aan vegetarische en veganistische foodtrucks gooide het festival opnieuw hoge ogen. Oh, en dan was er natuurlijk ook nog de frikandellenvlaai.

6. Stralend zomerweer

Foto: Ben Houdijk (BKS 2018)

Soms kan het weer een festival naar een hoger niveau tillen. Dat was dit jaar zeker het geval op Best Kept Secret. De zoektocht naar verkoeling zorgde ervoor dat mensen hun heil zochten in het meer naast Stage ONE. Ultiem genieten! Bijkomend nadeel: ook de processierups was van slag en zorgde voor veel overlast bij de festivalgangers.

Best Kept Secret 2019

Foto: Jokko (BKS 2018)

Best Kept Secret vindt dit jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 strijkt het festival neer in Hilvarenbeek. Bon IverKraftwerk en Christine and the Queens zijn de headliners.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2018

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 8-10 juni 2018
Tickets Niet meer beschikbaar.