Carly Rae Jepsen maakt Best Kept Secret debuut voor halfleeg hoofdpodium

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Carly Rae Jepsen maakt in 2019 haar comeback op de Europese festivals. Deze zomer is de Canadese zangeres onder meer op Best Kept Secret en Primavera Sound te zien. Maar is Jepsen voor ons nog wel zo relevant?

De zon verdwijnt net achter de wolken als de set van Carly Rae Jepsen op het punt staat te beginnen. De aankondiging werd op voorhand door een aantal fans van het festival zeer kritisch ontvangen. Want: ‘Wat moet een pop-artiest als Carly Rae Jepsen nou op een niche festival als Best Kept Secret?’

De verwachting

Dit bericht bekijken op Instagram

We just spent two days in Barcelona, one of the most charming cities I’ve been to. We ate dinner in the Gothic Quarter, and afterwards we walked around the ancient narrow streets where we found gelato and ran into some classic street buskers. We headed to El Born next for some awesome gin and tonics at @rubibarbcn, where they make their own house infused gins. We also hung hard at @barelborn for some chill cocktails. I started the next day with some killer coffee from a local Barcelonian coffee joint called @starbucks. @carlyraejepsen slayed at @primavera_sound and I’m happy with the shots I was able to grab, she makes it easy. While loading out I got to listen to @janellemonae kicking it (I love her) on the adjacent stage, and to finish out the night I watched @mileycyrus kill her set too. I’m a new Miley fan I think.

Een bericht gedeeld door Alex Perkins (@alexkaneperkins) op

Het optreden van Jepsen op Primavera Sound beloofde al veel goeds, de fans waren uitzinnig in Barcelona en er werd veel gedanst en gezongen. Rijen vol bezoekers waren ook dolblij wanneer de zangeres naar hen toe kwam en zelfs een stuk uit haar repertoire mee lieten zingen. Als de show in Hilvarenbeek net zo goed wordt als die in Spanje kunnen we onze borst in elk geval nat maken.

De fans op Best Kept Secret

Tegen het hek voor de ONE zitten al vroeg een aantal mensen te wachten voor het optreden begint. Josse is er daar één van en hij wil Carly Rae Jepsen echt heel erg graag zien: “Ik heb er echt ontzettend veel zin in en denk ook dat dit concert toch wel het meest ‘hyped’ concert is van dit hele festival. Het feit dat Carly Rae werd aangekondigd heeft voor mij ook zeker meegespeeld in de afweging of ik wel of geen kaartje zou kopen.”

Bezoeker Jolanda is het hier ook roerend mee eens: “Ik luister eigenlijk nog niet zo lang naar deze muziek, maar wat ik van tevoren opgezocht heb klinkt eigenlijk gewoon heel goed. Daarom vind ik ook echt wel dat haar muziek hier gewoon thuishoort en ik heb er in elk geval heel erg veel zin in!,” aldus Jolanda.

Carly Rae Jepsen live op mainstage
Photo: Jeffrey Hage / Festileaks

Ook Nick is erg benieuwd naar wat Jepsen allemaal teweeg gaat brengen: “Ik vind het eigenlijk best wel vreemd dat ze naar Nederland is gekomen, dat had ik niet verwacht. Ik ben echter wel heel blij dat ze er is, want ik vond Dedicated echt een heel tof album van haar.”

Nick vindt verder ook dat Carly Rae hier eigenlijk prima past: “Ik vind Best Kept Secret eigenlijk gewoon een ‘allegaartje’. Iedereen kan hier staan, dus waarom zou Carly Rae dat niet kunnen? Als ze ‘When I Needed You’ speelt ben ik in ieder geval blij,” aldus Nick.

De show

Carly Rae Jepsen - Best Kept Secret 2019
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

De vlammende gitaren van Jack White en zijn mannen van The Raconteurs zijn nauwelijks uitgedoofd als Jepsen met haar set begint. Er valt echter één ding op; vanaf het moment dat ze begint te zingen, blijft het publiek grotendeels weg. Tijdens ‘Run Away With Me’ wordt er in het eerste vak wel veelvuldig gesprongen, maar daarbuiten blijft het angstvallig leeg.

De Canadese laat zichzelf echter niet van haar stuk brengen en perst er tijdens haar set de ene na de andere pop-knaller uit. ‘Run Away With Me’ wordt direct opgevolgd door ‘Julien’, waarna het tijd is voor het moment waarop iedereen zat te wachten: ‘Call Me Maybe’.

‘Call Me Maybe’

‘Call Me Maybe’ wordt door iedereen luidkeels meezongen en er wordt fanatiek meegedanst. De plaatsing van dit nummer in de set heeft echter ook een keerzijde, want voor veel mensen is het hoogtepunt van het optreden nu al voorbij. Dit is te merken aan de reactie van het publiek op de volgende nummers in de set, want op ‘When I Needed You’, ‘Store’ en ‘Too Much’ zijn er overduidelijk minder feestjes gaande dan bij ‘Call Me Maybe’. De echte fans in het eerste vak blijven Jepsen echter trouw steunen, maar vooral tijdens ‘Too Much’ bekruipt het gevoel dat dit optreden misschien een beetje misplaatst is op Best Kept Secret 2019.

Aan de kwaliteiten van Carly Rae Jepsen en haar band heeft het in elk geval niet gelegen. De Canadese klinkt loepzuiver en haar band speelt alles perfect in de maat. Tijdens ‘Really Like You’ – een nummer wat ook hier een hit is geweest – krijgt de set toch nog wat opleving. Het publiek kruipt uit zijn schulp en er wordt meer gedanst. De extase lijkt te overheersen, maar er ligt toch nog wat onheil op de loer.

Die onheil wordt zichtbaar als de donderwolken inmiddels het terrein van Best Kept Secret weten te vinden. Er is er geen houden meer aan en mensen verlaten het hoofdpodium om te gaan schuilen voor het noodweer. De trouwe fans blijven echter tot het laatste moment staan. Zij hebben absoluut genoten van dit optreden op Best Kept Secret, of het optreden nu op het affiche paste of niet.

Festileaks Festival Awards 2019

Ben jij op BKS dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”best-kept-secret”]

Best Kept Secret 2019

BKS 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Best Kept Secret vond dit jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 streek het festival neer in Hilvarenbeek. Onder meer Bon Iver, Kraftwerk en Christine and the Queens schitterden dit weekend op het affiche.

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.