Campings Pinkpop 2019 later open vanwege verwacht noodweer

1001
Pinkpop 2018 Mainstage
Photo: Monique Biermans /Festileaks

De campings van Pinkpop 2019 gaan vandaag een uurtje later open vanwege het verwachte noodweer. Dit maakt de organisatie zojuist bekend. Het KNMI heeft voor vanmiddag en het begin van de avond ‘code oranje’ afgegeven.

Het KNMI verwacht regen, hagel, onweer een harde windstoten voor een groot deel van het land. De organisatie van Pinkpop heeft vanwege de verwachte weersomstandigheden besloten de campings later te openen, namelijk om 19.00 uur. Vanuit Landgraaf komen ook de nodige adviezen:

  • als je nog niet onderweg bent, vertrek dan wat later.
  • ben je al onderweg? Schuil dan in je auto of op de stations van Heerlen en Sittard.
  • ben je al in Landgraaf? Kom dan naar de ingang van de camping of ga rechtstreeks naar Kienhal Minli (Einsteinstraat 1-3, gelegen naast het tankstation). Hier is opvang geregeld.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

Dit jaar viert Pinkpop zijn vijftigste verjaardag met optredens van onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Het festival vindt plaats in het pinksterweekend: 8, 9 en 10 juni 2019.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het Limburgse festival? Check in ons festivalrapport wat bezoekers van de afgelopen editie vonden. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan.

Reis je dit weekend zelf af naar Landgraaf? Vergeet dan niet onze paklijst en must-haves te bekijken.

Alvast voorbereiden op de jubileumeditie? Check nu onze Spotify Playlist!