De 7 vetste merchandise items op de Metal Market van Graspop 2019

Graspop merchandise shop
Foto: Elien Lievens

De Metal Market en Festival Fair zijn een bekend fenomeen op Graspop. De organisatie zegt zelf op hun website, dat je op die markt op zoek kan naar zeldzame cd’s, unieke items en verborgen schatten. Wij zochten de 7 parels voor jou uit.

1. Graspop must-have: de drinkhoorn

Op het terrein zie je veel mensen ermee lopen: drinkhoorns. Je hebt ze in alle maten, zelfs tot boven de twee liter voor de meest dorstige Graspopper. Zonder dit gadget hoor je er eigenlijk niet bij op het metal feest en al helemaal niet tijdens de show van Amon Amarth van gisteravond. Vandaar dat dit item bij de meeste stands al was uitverkocht.

2. Cd-collectie van alle Graspop-artiesten

Een stukje verderop vinden we een stal met een indrukwekkende collectie aan cd’s. Een meterslange tafel is bomvol gebouwd met cd’s van alle artiesten die dit weekend op het festival optreden. De kraam is al meer dan vijftien jaar een begrip op Graspop, waar ieder jaar weer veel trouwe bezoekers heen trekken om hun collectie uit te breiden.

3. Special editions en collector’s items

Muziekliefhebbers die op de Metal Market iets zeldzaams op zoek zijn, kunnen hier hun hart ophalen. Tussen alle merchandise en festivalitems, is er ook een kraam die uitsluitend originele en special edition elpees verkoopt. Het pronkstuk? Er wordt door de kraameigenaar direct gewezen naar de debuutplaat van de Vlaamse band Irish Coffee, waarvan er maar 1.000 stuks in omloop zijn. Het is dan ook een echt collector’s item geworden. De vraagprijs voor dit pareltje bedraagt 1.150 euro. Een koopje, want vorige week ging er op internet nog eentje over de toonbank voor de prijs van 1.500 euro.

4. Een gigantisch groot schedel

Je kan ook minder praktische items kopen op de Festival Fair. Zo komen we onder andere een enorme schedel tegen. Speciaal voor Graspop in de aanbieding: van 75 voor nu 60 euro. Veel verkoopt de eigenaar er niet van, maar dat hoeft ook niet. Het werkt perfect om publiek naar binnen te trekken, die dan vooral de kleinere skulls kopen.

5. Kleurrijke hippiespulletjes

Martin gaat al ruim 20 jaar de festivals af met zijn kraam.

Te midden van alle kramen vol zwarte voorwerpen, vinden we een enorm kleurrijke stand, die je eerder zou verwachten op de yogabeurs. Kraaltjes, kleurrijke doekjes met inspirerende teksten erop en armbandjes: het is er allemaal te krijgen. “Metalheads zijn eigenlijk heel zachte, lieve, rustige mensen”, aldus standhouder Martin. Al ruim 20 jaar gaat hij met zijn kraam alle metal-, rock- en gothicfestivals af, waaronder Graspop.

6. Oorlogskleding

Graspop

Je leest het goed, oorlogskleding. We vinden op de Metal Market een kraam volledig ingericht met allerlei historische objecten en kleding. Zo zijn er uniforms van militairen, gebruikt tijdens verschillende oorlogen. Originele, maar ook replica’s. Daarnaast is deze stand ook perfect voor filmliefhebbers. Er zijn bijvoorbeeld gladiatorhelmen te koop bij de kraam, ook wel bekend van de film Gladiator met Russel Crowe.

7. Badeendjes

Graspop

We lieten gisteren al zien hoe dol Graspoppers zijn op schattige badeendjes. Dat blijkt ook maar weer eens op de Metal Market. We vinden een rek gevuld met allerlei eenden, verkleed op alle manieren die je maar kunt bedenken. Het blijft een bijzondere band, die tussen Graspop en badeendjes.

Graspop 2019

Graspop 2018
Photo: Graspop Press

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren! Door het coronavirus mocht dit helaas niet geval zijn. Het Belgische festival vindt nu in 2021 voor de 25e keer plaats. Onder andere Iron MaidenAerosmithJudas Priest en Faith No More prijkten in 2020 bovenaan de poster.

Graspop weet elk jaar weer haar affiche te vullen met de grootste en meest relevante hardrock-/metalbands. Denk jij te weten wie er komende editie nog meer op de Belgische planken staan? Speculeer dan mee op ons forum!

  • Locatie: Dessel, België
  • Datum: 17-20 juni 2021
  • Tickets: Tickets voor 2020 zijn ook in 2021 geldig
  • Voor meer informatie check je de website van Graspop
Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen