Rock am Ring 2019 heeft last van harde wind op eerste dag

Slecht Weer Fonds voor festivals
Foto: Don Crusio/Festileaks

De eerste dag van het Duitse rock- en metalfestival Rock am Ring staat voornamelijk in het teken van de erg harde wind. Het festival heeft voor hetere vuren gestaan, maar prettig is dit weer niet. De wind heeft bij sommige stages zelfs invloed op de geluidskwaliteit.

Poncho’s dragen tegen de harde wind is eerder de regel dan de uitzondering op de dag van onder meer Tool, The Smashing Pumpkins en Slash. Bezoekers geven aan erg veel last te hebben van het weer. Zo stelt een bezoeker: “Ik heb Slash helaas gemist, want ik moest echt even warmere kleding ophalen.”

Behalve de persoonlijke ongemakken, wordt het geluid behoorlijk beïnvloed door de harde wind. Vooral Alice In Chains had vermoedelijk veel last van de wind. Bij de shows van Slash, The Smashing Pumpkins en Tool ging dat gelukkig al een stuk beter.

Het festival reageert via Twitter op de vraag waarom het geluid van de Volcano Stage (de Main Stage) zo zacht staat. Dit doet zij als volgt: “De wind heeft vat op het geluid.”

Gelukkig kent het festival ook mooiere momenten door het weer. De zonsondergang bleek magisch te zijn.

Slecht weer op Rock am Ring

Foto: Don Crusio/Festileaks

Het Duitse rockfestival heeft vaak pech op het gebied van weer. In 2016 beleefde Rock am Ring een dieptepunt, toen er 51 mensen gewond raakten door het noodweer. Trouwe bezoekers van het festival zullen dan waarschijnlijk ook de nodige regenkleding in hun tas gepakt hebben. Ook in 2018 zagen de voorspellingen er onheilspellend uit, maar toen bleef het noodweer gelukkig uit.

Festivalrapport 2019

Ben jij dit jaar op Rock Am Ring, vertel ons dan wat je van het festival vindt. We hebben zeven categorieën voor je verzameld, geef een rapportcijfer van 1-10 en laat Rock Am Ring weten wat zij dit jaar verdienen.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-am-ring”]

Rock am Ring 2019

Foto: Don Crusio/Festileaks

De grootste rockfestivals van Duitsland vinden dit jaar in hetzelfde weekend plaats als Pinkpop. Van vrijdag 7 juni tot en met zondag 9 juni kun je helemaal los gaan op de Nürburgring en Zeppelinfeld te Nürburg. Onder andere ToolSlipknotThe Smashing PumpkinsTenacious D en Slayer zijn bevestigd voor dit jaar.

Benieuwd hoe het vorig jaar was? Check dan zeker ons festivalrapport. Voor meer informatie en voor de ticketverkoop kun je terecht op de officiële website. Beluister uiteraard ook onze Spotify-playlist van het festival.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel