ScHoolboy Q en Skepta naar WOO HAH! 2019, Kodak Black zegt af

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

WOO HAH! 2019 voegt drie nieuwe namen toe aan het programma. ScHoolboy Q, Skepta en M Huncho zullen een optreden geven op het festival. Helaas heeft Kodak Black zijn optreden moeten afzeggen.

ScHoolboy Q is aangekondigd als de vervanger van Kodak Black. Hij treedt op vrijdag op. Skepta stond eigenlijk al op de vrijdag van WOO HAH! 2019 gepland, maar moest toen afzeggen. Het festival heeft het toch weten te regelen dat de Britse rapper een optreden gaat doen. Dit zal hij doen op de zondag. Tenslotte is ook M Huncho aan het programma voor de zondag toegevoegd.

Er is nog een wijziging: Pusha T zou oorspronkelijk op zondag 14 juli optreden op het hiphop-festival, maar zijn optreden wordt verschoven naar vrijdag.

Kodak Black heeft zijn hele Europese tour moeten afzeggen. Momenteel zit hij vast voor het vervalsen van papieren om aan wapens te komen. De rapper heeft geprobeerd om op borgtocht vrij te komen, maar volgens de rechter is hij ‘een gevaar voor de maatschappij’ door zijn vele juridische problemen uit het verleden. Hierdoor blijft hij vastzitten tot zijn zaak voorkomt bij de rechter in september. Indien schuldig bevonden, dan hangt hem een hoge celstraf boven het hoofd.

ScHoolboy Q

ScHoolboyQ

Quincy Matthew Hanley, beter bekend onder zijn artiestennaam ScHoolboy Q, is een rapper uit South Los Angeles in Californië. In 2008 bracht hij zijn eerste mixtape uit. Het jaar daarna tekende hij bij het label Top Dawg Entertainment. Op dit label bracht hij onder meer de albums Oxymoron (2014) en Blank Face LP (2016) uit. Zijn meest recente album CrasH Talk kwam dit jaar uit. CrasH Talk heeft onder meer featurings van 21 Savage en Travis Scott. ScHoolboy Q is tevens lid van de supergroep Black Hippy, samen met Kendrick Lamar, Jay Rock en Ab-Soul.

WOO HAH! 2019

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

Ieder jaar verandert het festivalterrein van Beekse Bergen drie dagen lang in een paradijs voor liefhebbers van hiphop. Dan vindt WOO HAH! namelijk plaats. De editie van 2019 wordt gehouden van 12 tot en met 14 juli. Het is de tweede keer dat het festival drie dagen duurt en tevens de tweede keer op deze locatie.

Dit jaar zijn onder meer Travis Scott, BROCKHAMPTON, Rae Sremmurd en Stormzy aangekondigd. De voorgaande jaren ontving het festival al grootheden als J. ColeA$AP Rocky en Cypress Hill. De zondag en weekendtickets inclusief camping zijn inmiddels uitverkocht. Voor meer informatie en voor de overige tickets kun je terecht op de website van het festival.

Wil je weten hoe de vorige editie werd ervaren door bezoekers? Bekijk dan zeker ons festivalrapport.