Dit haal je op EXIT Festival voor minder dan 5 euro

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Een bezoek aan de Nederlandse festivalweide kost je al gauw zesduizend munten, drie glimmende Pokémon kaarten en zeker één lugubere tegenprestatie. Gelukkig hoeft de bezoeker op het Servische EXIT Festival zich hier geen zorgen om te maken. Alles blijkt namelijk spotgoedkoop!

Op EXIT Festival openen de poorten om 19:00 uur ’s avonds. Als doorsnee festivalganger heb je dus al drie maaltijden in je systeem zitten voordat je überhaupt de eerste dansjes waagt. Op het terrein kom je dan ook geen exotische curry’s of windschermen vol met sushi tegen, maar juist gerechten uit de categorie ‘midnight snacks’ en ’tussendoortjes’. En dat allemaal voor een zacht prijsje. Wat wij als festivalreporters foodbloggers tegenkwamen, check je hieronder.

Vegan regenboogburger (€ 3,-)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Geen pot goud, maar wel een heerlijke burger aan het einde van de regenboog. Ondanks dat het vega(n) aanbod van EXIT Festival gelimiteerd is, maken deze burgers veel goed. Je hebt de keuze uit vier kleuren met elk een unieke smaak. Vanzelfsprekend aten wij ze allemaal, waarbij de ‘Leprechaun groen’ gehakt maakte van de competitie.

Corndog menu (€ 3,10)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Ook de frituur fanaat in ons wordt tegemoet gekomen. We gaan niet de knoop doorhakken of het patat of friet is, maar wel dat het ons prima smaakte. En voor wie nog nooit een typisch Amerikaanse corndog opheeft: dit is plat gezegd een knakworst zoals we die allemaal kennen, maar dan met een krokant laagje. Top toch?!

Wok to go (€ 4,30)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Van alle gerechten op EXIT Festival zorgt de wok voor het warmste buikje. Deze zet niet op door een koolhydraattekort, maar omdat het écht enorm vult. De vega-variant gaat over de toonbank voor net iets meer dan 4 euro. Wil je er kip of rund in, dan ben je slechts 80 cent meer kwijt.

Servische kobasica (€ 2,60)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Natuurlijk mag een traditionele Servische maaltijd niet ontbreken. Deze wordt je tenslotte aangeraden door elke taxichauffeur bij wie je instapt. Over het algemeen een vettige worst, maar de toppings worden in buffetvorm aangeboden. Je kan hem dus zo gezond maken als dat je zelf wilt!

16-delige partymix (€ 3,40)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Gooi al die kant en klare broodzakjes van je lokale supermarkt maar op de brandstapel. Na het eten van deze vers-uit-de-over hapjes is er geen weg meer terug. Je hebt de keus uit achttien verschillende broodjes om jouw deluxe mix samen te stellen, waaronder; chocolade, kers, kip, pizza, ragout, calzone, witte kaas en ga zo maar door. En dat voor een habbekrats zoals dat alleen op EXIT Festival kan.

Royale sandwich (€ 1,70)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Wanneer je om 08:00 uur ’s ochtends de kolkende technopit uit komt rollen, spookt er slechts één gedachte door je hoofd. Wat ga je ontbijten? Natuurlijk is een vette hap het voor de hand liggende antwoord, maar door de tactische plaatsing van dit bakkertje is het haast onmogelijk om geen broodje mee te pikken. “En Festileaks, zijn ze dan ook lekker?” Fuck yeah!

Hongaarse chimney cake (€ 2,60)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Als zoetekauw is de chimney cake het enige glory hole dat ertoe doet. Deze zoete deegrol wordt in een baby schoorsteen bereid, waarna een lief mevrouwtje achter de toonbank vraagt welke toppings je wilt. Maar laat dit nou net een replica van je oma zijn, want je hebt de keuze uit negen soorten chocolade, nootjes en chocoladepasta’s. En je mag alles met elkaar combineren, zonder dat je iets extra’s hoeft te betalen. Liefde voor EXIT Festival!

Popper-de-popcorn (€ 0,80)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Het kleinste hapje op het terrein moet wel deze puntzak popcorn zijn. Deze wordt live voor je gepopt in een authentiek kermiskraampje uit de jaren ’60. Hate it or love it, maar je scoort hier enkel de zoute variant van de snack.

Chips – inclusief 1 liter bier (€ 4,30)

EXIT Festival
Photo: Lotte Spek Photography

Je leest het goed. Je stoutste droom wordt op EXIT Festival werkelijkheid. Althans, die van ons. Bier wordt hier niet alleen in halve liters aangeboden, maar wordt ook nog eens verkocht alsof we een drooglegging tegemoet gaan en ze er vanaf moeten. Bodemprijzen all day! Om nog maar te zwijgen over het zakje chips en de fashionable Louis Vuitton erbij.

Wat vond jij van EXIT Festival 2019?

Was jij op EXIT Festival dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”exit”]

EXIT 2019

Het Servische EXIT Festival vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 juli in Novi Sad. Met de aankondigingen van onder meer Sofi TukkerThe Cure, Paul Kalkbrenner, Carl Cox en Dimitri Vegas & Like Mike is de toon gezet voor de line-up. Voor meer over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

EXIT Festival steunt niet alleen op een sterke line-up, maar ook op een fabelachtige locatie. De nachtelijke sferen in en rondom het Fort van Petrovaradin maken de festivalervaring namelijk compleet. Niet voor niets won het festival afgelopen jaar de Festileaks Festival Award voor ‘beste locatie’.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2024

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 11-14 juli 2024
Line-up
Gucci Mane
Black Eyed Peas
Bonobo
Tickets Kopen