Waar dromen Zwarte Crossers van als écht ‘niks onmogelijk is’?

Zwarte Cross 2018_poort
Foto: Dianne de Kievit / Festileaks

De slogan van Zwarte Cross dit jaar is ‘Niks is onmogelijk’. Maar wat nou als er écht niks onmogelijk zou zijn? Wij spraken de bezoekers en vroegen hen wat zij zouden doen als alles – maar dan ook écht alles – zou kunnen. Dit zijn de (festival)dromen van de Zwarte Cross-gangers.

Loopbanden op het terrein

Cecile en Melissa waren het erover eens: Als niks onmogelijk zou zijn, zouden ze niet meer willen lopen van tent naar tent. “Het is zo’n enorm terrein dat je veel aan het lopen bent als je alle verschillende dingen wil doen”, zegt Cecile. Haar vriendin Melissa komt al snel met een oplossing voor het probleem. “Over het hele terrein loopbanden aanleggen zoals op het vliegveld.” Daarnaast zouden ze graag bij binnenkomst meteen zestig bier aangereikt willen krijgen. “Zodat je meteen goed kan beginnen.”

De zweefmolen

Ruben (5) weet meteen wat hij zou doen als alles kon: “De zweefmolen in!”, klinkt het meteen enthousiast. Ook zou hij graag op de crossmotor rond willen rijden. Voor beide activiteiten is hij op dit moment nog te jong. Nog eventjes wachten dus. Zus Femke (7) weet ook al snel antwoord: ze wil het reuzenrad in. Die droom gaat gelukkig later op de dag al in vervulling.

Iedereen op een crossmotor

Als het aan Dirk, Colin en Dominique ligt, hoeft er niet zoveel te veranderen. “Het voelt soms al alsof niks onmogelijk is”, zegt Dominique. Dirk voegt daaraan toe dat hij een totale chaos verwacht als niks onmogelijk zou zijn. “Er zou geen bier meer over blijven.” Colin heeft nog wel een wens: “Iedereen moet op een crossmotor kunnen rijden.”

Gewoon jezelf zijn

Een tweetal uit Lichtenvoorde antwoord al snel dat er niks hoeft te veranderen aan het festival. “Je moet gewoon zijn wie je bent op de Zwarte Cross. Als je hier niet jezelf kan zijn ligt dat echt aan jou”, zegt Ruben. Zijn vriend Herrald beaamt dat, al “zou het wel heel vet zijn als iedereen hier op een motor over het terrein zou rijden.” Daar zijn wij het helemaal mee eens Herrald.

Ben jij aanwezig op Zwarte Cross 2019?

Ben jij op de Zwarte Cross dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”zwarte-cross”]

Zwarte Cross 2019

Zwarte Cross

De 23e editie van de Zwarte Cross vindt plaats van 18 juli tot en met 21 juli 2019 in Lichtenvoorde. Het evenement was al op de eerste dag van de verkoop uitverkocht. Onder meer ScooterKraantje Pappie en The Mavericks kleuren dit jaar het affiche. Naast muziek en theater staat het festival bekend om zijn iconische crosses, zoals de naam al doet vermoeden. Benieuwd hoe een weekendje Zwarte Cross wordt ervaren? Check dan ons festivalrapport.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2024

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 18-21 juli 2024
Line-up
The Darkness
Joost
Status Quo
Tickets Kopen