Waar komt de muggenplaag op EXIT Festival 2019 vandaan?

mosquito
Photo: Lotte Spek Photography

In Nederland en België hebben we de processierups, maar in Servië gaat het ongedierte nog een stap verder. EXIT Festival heeft namelijk te kampen gehad met muggen; in de volksmond beter bekend als ‘vieze schmettas’. Maar waar komt dit gespuis vandaan?

Om deze vraag te beantwoorden, klopten we aan bij de organisatie. Zij wisten ons dit piekfijn uit te leggen. “Doordat het de afgelopen twee maanden zoveel regende, is het Fort van Petrovaradin (festivalterrein) omgetoverd tot broeinest voor babymuggen. De hoge temperaturen en bijkomende luchtvochtigheid zijn de ideale leefomgeving voor deze beestjes.” Wetende dat een vrouwtjesmug om de 3-4 dagen honderden eitjes legt, is dat mooi kut. Dit wordt al gauw bevestigd door bezoeker van eigen bodem, Ruud. Hij geeft aan tijdens zijn avond in korte broek zeker 25 bulten per been te hebben geïncasseerd.

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

“De mosquitoes komen voornamelijk tevoorschijn tijdens zonsopkomst en zonsondergang, daar houden ze van. Wij zijn natuurlijk een festival dat van 19:00 ’s avonds tot 08:00 in de ochtend duurt. Vergeleken met een dagfestival hebben wij er dus tweemaal zoveel last van. Maar gelukkig is dit niet de standaard en hebben we normaal gesproken veel meer zon naar aanloop van het festival.” Dat we deze belichaming van het hellevuur op EXIT Festival 2020 terugzien, hoeft dus zeker niet het geval te zijn. Maar de jaarlijks terugkerende bezoeker zal in het vervolg zeker een emmer DEET op de paklijst hebben staan.

Wat vond jij van EXIT Festival 2019?

Was jij op EXIT Festival dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”exit”]

EXIT 2019

Het Servische EXIT Festival vindt dit jaar plaats van 4 tot en met 7 juli in Novi Sad. Met de aankondigingen van onder meer Sofi TukkerThe Cure, Paul Kalkbrenner, Carl Cox en Dimitri Vegas & Like Mike is de toon gezet voor de line-up. Voor meer over het festival kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

EXIT Festival steunt niet alleen op een sterke line-up, maar ook op een fabelachtige locatie. De nachtelijke sferen in en rondom het Fort van Petrovaradin maken de festivalervaring namelijk compleet. Niet voor niets won het festival afgelopen jaar de Festileaks Festival Award voor ‘beste locatie’.

EXIT Festival Logo

EXIT Festival 2021

Locatie
Servië
Novi Sad, Servië
Datum 8-11 juli 2021
Line-up
David Guetta
Paul Kalkbrenner
DJ Snake
Tickets Niet meer beschikbaar.