Zo werden jullie wakker op de maandagochtend van Rock Werchter 2019

Aan alles komt een eind; zo ook aan Rock Werchter 2019. Het is vandaag écht weer tijd om alle spullen in te pakken en huiswaarts te keren. Hoe hebben de bezoekers het weekend ervaren en hoe brak en verdrietig zijn ze op deze after-dag? Wij maken de balans op.

Gisteravond klonken de laatste noten – afkomstig van Muse – over de Werchterse weide. Na vier à vijf dagen festivallen pakken de bezoekers vandaag hun spullen weer in en nemen zij moe maar voldaan afscheid van het festival. De perfecte kans om nog eens een laatste rondje te doen en de meest brakke gezichtjes op te zoeken. Terwijl ze nog net levend hun laatste potten noedels en blikken bier opentrekken, blikken we met ze terug op het weekend. Wat was hun favoriete optreden? Welk moment zullen ze niet snel meer vergeten? Wat was het beste feestje? En vooral: hoe erg is de kater?

“We zijn eigenlijk niet op het terrein geweest.”

Tussen hun spullen in genieten Cato, Phoebe, Brecht en Stef nog eventjes van de allerlaatste minuten op de camping van Rock Werchter 2019. Ze hebben het duidelijk zwaar na de laatste nacht. Om hun brakheid te beschrijven komt er eigenlijk niet veel meer dan een kreet uit bij Brecht. De groep heeft vooral de feestjes op de camping heel heel hard gevierd, maar op het terrein zijn ze eigenlijk niet zo veel geweest. “We hebben er een lekker campingweekendje van gemaakt.” En wat de vrienden dan overdag hebben gedaan? “Slapen op kot.”

“Lauwe Cara is ook gewoon lekker!”

Dan komen we, tussen de lege chipszakken – waarvan de inhoud verspreid over de grond ligt – en onder een half ingestorte partytent, een nog ietwat slaperige groep tegen. “Het is gisteren half 6 geworden. Dat we vandaag zo snel alles ingepakt hebben had ik eigenlijk nooit verwacht”, vertelt Femke. Toch was het beste feestje de pre-party op The Hive afgelopen woensdag, want toen was de Cara die de groep bij had nog lekker koud. “Maar ook de lauwe Cara was prima te drinken,” vertelt ‘Simpele Mats’. En dat is één ding waar de groep het over eens is: “We vergeten na deze Rock Werchter editie nooit meer hoe lekker lauwe Cara is.” Giethe omschrijft haar weekend met één woord: “penspony!”, verwijzend naar het onbetwiste festival anthem van de vriendengroep.

“Ik ben stiekem nog een beetje dronken.”

Dan komen we Stan, Thomas en Tom tegen, die rustig hun tentjes aan het opruimen zijn. Stan geeft toe eigenlijk nog een beetje dronken te zijn van de avond ervoor, ook al heeft hij vanmiddag een sollicitatiegesprek op de planning staan. Daarnaast moet hij tijdig zien te herstellen voor Pukkelpop en Punk Rock Holiday, waar hij later deze zomer naartoe gaat. “Maar dat komt wel goed.” De favoriete optredens van Rock Werchter waren voor de heren vooral Greta Van Fleet en Tourist LeMC. Verder vonden ze deze editie vooral warm en uitgedroogd. Wat ze nooit meer zullen vergeten? “Je kunt ons beter vragen wat we niet al vergeten zijn.”

“Rock Werchter 2019 in één woord? Fataal.”

Caat, Renée en Yoni zijn gisterenavond niet naar de laatste afterparty geweest. “Hier bij de tent was het veel te gezellig, en voordat we het wisten was het al hartstikke laat.” De meiden hebben woensdag- en zaterdagavond het leukste feestje op de camping gehad en op het festivalterrein hebben ze vooral van Yungblud enorm genoten. Verder vonden ze deze editie van Rock Werchter vooral enorm warm, maar wel heel gezellig. “Maar als we één woord zou moeten kiezen, dan toch ‘zat’. Of nee, ‘fataal’.”

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2017

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Ook kleinere namen krijgen op het festival hun kans om te shinen, zoals Charlotte Gainsbourg. Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival:

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.