5 muzikale tips voor Lowlands 2019 van directeur Eric van Eerdenburg

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Nog een paar dagen tot Lowlands de poorten opent. Met een uitgebalanceerd programma en headliners als Tame Impala, Twenty One Pilots en De Staat gaat het festival opnieuw een uitverkocht jaar tegemoet. Wij spraken met Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg en vroegen hem naar 5 muzikale tips voor de aankomende editie.

girl in red (vrijdag – India, 12:00 uur – 13:00 uur)

“Ik merk dat ik de laatste tijd erg aansla op girl in red. Daar openen we Lowlands ook mee in de India op vrijdag. Ontzettend leuk. ‘dead girl in the pool.’ is een fantastisch liedje over hoe je je na een avond verschrikkelijk feesten kan voelen. Ik heb haar nog niet live gezien, maar ik verwacht iemand die charisma heeft en haar muziek heel intens brengt.”

“Voor mij is een show niet perse geslaagd als iemand zich uitslooft of als het heel uitbundig is. Als het geloofwaardig is ben ik snel tevreden. Het belangrijkste is dat het de juiste intensiteit heeft en het juiste gevoel uitstraalt. Dat verwacht ik van girl in red.”

Club Guy and Roni (vrijdag – India, 21:45 uur – 22:45 uur)

“Ook in de India! Ik wil mensen op Club Guy and Roni wijzen, omdat Thijs van Noisia die muziek heeft gemaakt. De kostuums zijn gemaakt door Maison the Faux. Het is eigenlijk een dans-/theaterstuk wat normaal in de theaters staat en zich afspeelt in een discotheek. Zij hebben ons gevraagd of het zou kunnen dat we die show in zo’n grote zaal doen. Volgens mij is dit de eerste keer dat ze op zo’n soort stage staan. De muziek is echt te gek en erg geschikt om van de dag naar de nacht te gaan. Het gaat een rare en bijzondere show worden. De crew is ook uitgebreid, het belooft op Lowlands echt wel een spektakel te worden.”

K Á R Y Y N (zaterdag – X-Ray, 14:20 uur – 15:05 uur)

“Ik denk dat je dit geweldig gaat vinden als je een beetje van arty muziek houdt, of fan bent van acts als Björk. Het zijn geen vergelijkbare acts, maar wel qua interesses. Op Lowlands speelt K Á R Y Y N in de X-Ray. De X-Ray is een klein podium, dus er is niet de mogelijkheid om de hele show mee te nemen, maar ik verwacht veel van de kwaliteit.”

A$AP Rocky (zondag – Alpha, 19:30 uur – 20:30 uur)

“Laten we hopen dat we met zijn allen naar A$AP Rocky kunnen! Als hij vrijkomt is het optreden op Lowlands een van de eerste shows die hij doet. Na alle ophef denk ik wel dat we daar naar uit gaan kijken met zijn allen. Ik verwacht er veel van.”

De Amerikaanse rapper wordt op de website van Lowlands beschreven als een gerenommeerde rapper. De subwoofers van de Alpha zullen op zondagavond hard nodig zijn om de donkere en experimentele raps op de juiste manier te brengen. Aan de ophef omtrent de opsluiting van Rocky in Zweden kwam eerder deze maand een einde.

Fontaines D.C. (vrijdag – India, 17:45 uur – 18:35 uur)

“Sinds Eurosonic/Noorderslag is Fontaines D.C. enorm opgekomen en hebben een paar showtjes in Nederland gedaan. Het is een band die enorm snel zieltjes wint. Ze stonden oorspronkelijk niet op de back-up lijst. We hadden ze eerder al benaderd en toen zeiden ze dat ze niet konden en toen kwamen ze uiteindelijk op Loose Ends terecht. Op het moment dat we een uitvaller hadden dachten we: laten we het toch nog een keer proberen. We zagen in het tourschema dat ze tot en met de 15e speelden en toen hebben we toch weer gebeld. De tour zou stoppen, maar toen hebben ze Lowlands er toch aan vastgeplakt. Het is een extensie van de tour dus, daar zijn we erg blij mee.”

Lowlands 2019

Sfeer terrein - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. De complete line-up van deze editie is inmiddels compleet. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames BlakeThe Vaccines en, na afzegging van headliner The Prodigy, ook De Staat geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.