A$AP Rocky voorlopig vrijgelaten, optreden op Lowlands 2019 gaat waarschijnlijk door

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

Voorlopig goed nieuws in de soap rondom de Amerikaanse rapper A$AP Rocky. De rapper is voorlopig vrijgelaten van zijn mishandelingszaak in Zweden. De Amerikaan kan zijn optreden in Biddinghuizen voor Lowlands waarschijnlijk gewoon geven. De definitieve uitspraak volgt 14 augustus.

De voorlopige vrijlating is goed nieuws voor fans van A$AP Rocky, maar nog geen garantie. Het Zweedse hof moet de definitieve uitspraak in de zaak namelijk nog doen. Deze volgt op 14 augustus.

Dat de rechter A$AP Rocky nu laat gaan duidt er volgens een correspondent van de BBC op dat er in ieder geval geen verdere gevangenisstraf volgt over twee weken. De Amerikaanse rapper hoeft volgens zijn advocaat niet in Zweden te blijven tot de uitspraak van de rechter. Zijn optredens de komende twee weken lijken daardoor door te kunnen gaan.

Een veroordeling behoort nog steeds tot de mogelijkheden op 14 augustus. Helemaal zeker is zijn show op Lowlands daarom nog niet.

Rocky pleitte zelf eerder ook al onschuldig te zijn en voor nu lijkt hij geen gevangenisstraf te hoeven uitzitten. De rapper zat sinds begin juli vast, wegens een vermeende mishandeling. Hierdoor moest hij zijn optredens op onder meer Dour afzeggen.

Op een Instagram-video van de rapper is te zien hoe hij een woordenwisseling heeft twee jongens, die hem naar eigen zeggen al een tijdje achtervolgen. De video vind je hieronder:

A$AP Rocky

A$AP Rocky
Photo: Mr. Iozo (Press Photo)

A$AP Rocky is een Amerikaanse rapper, die bekendheid vergaarde als lid van de A$AP mob. In 2013 brak de rapper door bij het grote publiek met debuutalbum Long.Live.A$AP. In 2015 volgde het tweede album, At.Long.Last.A$AP. Met deze plaat op zak was de rapper al op Best Kept Secret 2015 te zien.

Na wat jaren van stilte kwam Rocky in 2018 terug met het album Testing, met features van onder andere Skepta en FKA Twigs. In ditzelfde jaar was hij onder meer op Woo Hah! te zien. Komend jaar doet Rakim Mayers, zoals hij eigenlijk heet, een grote festivaltour aan. De artiest heeft een tijd vastgezeten in Zweden, maar is sinds vandaag vrijgesproken van alle beschuldigingen.

Geplande optredens op Melt en Open’er werden door collega Stormzy vervangen. Ook het optreden op Lowlands is lange tijd onzeker geweest, maar blijkt nu door te kunnen gaan.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.