7 interessante plekken om je tent neer te zetten op Sziget 2019

887
Sziget Festival 2018

Als je al vaker op Sziget geweest bent, weet je waarschijnlijk dat je – op een paar plekjes na – overal je tent mag neerzetten. Dat veroorzaakt soms nogal interessante of grappige plaatjes. Onze reporters gingen op pad en zetten samen de meest interessante locaties op een rijtje.

1. Eenzaam op de heuvel

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Op Sziget kun je overal je tentje neerzetten. Maar wat nou als je toch even van je welverdiende rust wil genieten zonder kampen vol Nederlanders en Engelsen om je heen? Dan zet je je tent gewoon achter een van de ge-upgrade campings, privacy gegarandeerd.

2. Zonder haringen

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

De eigenaar van deze tent was even vergeten dat haringen belangrijk onderdelen zijn bij het opzetten van je tijdelijke festivalwoning. We hopen dat deze best wel zielige tent inmiddels weer gebruikt kan worden met een paar haringen uit de Sziget-campingwinkel.

3. Naast het afvaldepot

Tentje bij depot
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Het liefst zet je jouw tentje op een plek in de schaduw, want in Boedapest kunnen de temperaturen hoog oplopen. Met 32 graden op de teller zet je hem dan ook gewoon achter een afvalbak, nu maar hopen dat het niet enorm gaat stinken.

4. Naast het podium

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Als je zoveel van muziek houdt dat je eigenlijk nooit afscheid wil nemen, kun je op Sziget 2019 ook gewoon je tentje naast een stage pinnen. Heel gezellig dat je iedere ochtend wakker kan worden met soundchecks toch?

5. Naast het badhuis

Tentje naast het badhuis
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Ideaal als je ‘s nachts nodig moet plassen. Minder leuk als bijvoorbeeld het riool ineens ontploft. Maar als je je eigen matje of luchtbed niet meer aan kunt, dan heeft de organisatie van Sziget een paar omgekeerde tenten in bomen gehangen. Zo kun je lekker je roes uitslapen zonder dat je ligt te bakken in een ruimte van 40 graden.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

6. In de bosjes

Sziget 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Ga je voor je tent uitbranden of ga je de strijd aan tegen de beestjes? Deze Szitizens gaan voor dat tweede. Gewapend met Deet, maar toch lekker kunnen uitslapen omdat je niet in de bloedhitte staat. Alles kan op Sziget.

7. Switch naar een hangmat

Hangmat
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Als je helemaal klaar bent met een plekje zoeken voor je tent op Sziget 2019 kun je natuurlijk ook gewoon met je vrienden een stapel-hangmat-bed maken. Zo hebben deze vrienden maar liefst vier hangmatten boven elkaar gespannen en gezellige slingers van blikjes Drehers gemaakt.

Wat vond jij van Sziget 2019?

Was jij op Sziget dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”sziget”]

Sziget 2019

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers (Sziget 2018)

Sziget beleeft in 2019 de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Deze editie heeft het festival naast de eindeloze feestjes en randprogrammering maar liefst 8 headliners. Ed Sheeran, The 1975, Martin Garrix, Post Malone, Florence + The Machine, Twenty One Pilots en Foo Fighters zijn van de partij.

Sinds mijn eerste keer Pinkpop (2011) verslaafd aan festivals en concerten. Fan van heel veel Belgische bands zoals Balthazar, maar ook van Foals, Anderson .Paak, Queens of the Stone Age en alles wat daar tussenin zweeft. Veel liefde voor Down The Rabbit Hole, Lowlands, Sziget en als het mag de wereld rondreizen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.