Advertisement

Lil Uzi Vert cancelt Lowlands 2019, Dave vervangt

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lil Uzi Vert komt komend weekend niet naar Lowlands. De Amerikaanse rapper cancelde eerder dit jaar al zijn passages op WOO HAH!, Open’er en Tinderbox. Vandaag maakt Lowlands bekend dat de rapper ook niet in Biddinghuizen te zien zal zijn.

De organisatie van Lowlands geeft geen achterliggende reden bij de afzegging van Uzi. Feit is dat de rapper dit jaar maar op weinig festivals waarvoor hij geboekt was komt opdagen. De Britse rapper Dave vervangt en neemt de spot in de Heineken over.

Daarnaast heeft ook Out of Control Amy wegens onvoorziene omstandigheden het optreden op Lowlands moeten annuleren. De achtkoppige band Mr. Weasley zal hun plek op zaterdagavond in de Lima in gaan vullen.

Check het officiële bericht hieronder:

Dave

De bovenstaande video van Dave op Glastonbury ging deze zomer viral. De rapper haalt een fan het podium op om samen het nummer ‘Thiago Silva’ te brengen voor een uitzinnige festivalweide. De Britse rapper bracht eerder dit jaar zijn debuutalbum Psychodrama uit en kende zijn doorbraak in Engeland. Dave maakte ondertussen nummers met Drake en AJ Tracey en is te horen op het nieuwste album van Ed Sheeran.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands vindt plaats van 16 tot en met 18 augustus 2019. Het festival vindt traditiegetrouw plaats op het festivalterrein in Biddinghuizen, naast attractiepark Walibi Holland. Een groot deel van de namen is al bekend. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalJames Blake en The Vaccines geven een optreden op het evenement. Tickets voor het festival in Biddinghuizen zijn al een tijdje uitverkocht

Voor meer informatie over het festival kun je de officiële website bezoeken. Wil je je alvast opwarmen voor de aankomende editie van het festival? Beluister dan onze Spotify-playlist hieronder.

Lowlands Logo

Lowlands 2025

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 15-17 augustus 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen

Over de auteur ✍️

Sam van Reenen

Trotse Head of News en muzikaal omnivoor. Voorliefde voor het hardere soort muziek, maar van alle markten thuis. Van Kendrick Lamar tot La Dispute en Deafheaven en van Sigur Rós naar Burial en Atmosphere. Vernoemde zijn hond naar de beste zangeres van Nederland en werkzaam als verpleegkundige. In de zomer steevast te vinden op Rock Werchter en Best Kept Secret.

Meer van Sam