Lowlands 2019 was het laatste optreden van The Good, The Bad & The Queen

552
The Good, The Bad, The Queen / Damon Albarn
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Bezoekers van Lowlands waren vrijdag getuige van het laatste optreden van The Good, the Bad & the Queen, volgens frontman Damon Albarn. ‘This is our last gig,’ aldus de zanger tegen het toegestroomde publiek in Biddinghuizen.

Het optreden op Lowlands gaat de geschiedenisboeken in als de allerlaatste van The Good, The Bad & The Queen. De supergroep onder leiding van Damon Albarn hintte voorafgaan aan de show op Twitter al naar het einde van de tour. Met de woorden ‘This is our last gig. After this, poof. Done,’ zette de zanger die woorden kracht bij.

The Good, The Bad & The Queen

the good the bad and the queen 2018

The Good, The Bad & The Queen is een project van Damon Albarn. Het ontstond in 2006 in samenwerking met producer Danger Mouse. Andere leden van de band zijn Tony Allen, Paul Simonon en Simon Tong. Volgens Damon Albarn heeft de band eigenlijk geen naam. Wel wordt de naam van het debuutalbum als naam gebruikt bij het uitbrengen van singles. In november 2018 verscheen hun nieuwste album Merrie Land. De band was dit jaar op tournee door Europa met shows in Paradiso en op Rock Werchter en Lowlands.

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Stervende, door de festivalloze zomer. Is het al 2021?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.