Rock Werchter dag #3: geen telefoons, hevige dance off en The Good, The Bad & The Queen

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter was op zaterdag alweer aan de derde dag toe. Met een optreden van Florence + The Machine, een dance off bij Macklemore en meezingen bij Mumford & Sons was het weer een prachtige dag. Dit waren de hoogtepunten van dag #3 van Rock Werchter 2019.

Geen telefoons bij Florence + The Machine

Het sunset-slot op de Main Stage is op zaterdag voor Florence + The Machine. Ze is een graag geziene gast op Rock Werchter, waarbij ze duidelijk laat merken dat de liefde wederzijds is. Middenin het nummer ‘Dog Days Are Over’, één van haar grootste hits, vraagt Florence het publiek om even met zijn allen in het moment te leven: “Let’s all put our phones away and have this experience together”. En met succes. Heel even is er bijna geen telefoon aan de hemel te zien. In plaats daarvan omarmen mensen elkaar en zingt iedereen springend het refrein nog een keer mee.

Dance off bij Macklemore

De avond van de Rock Werchter zaterdag wordt op de Main Stage ingeluid door Macklemore. En waar Macklemore is, vindt een feestje plaats. Maar dit feestje bereikt pas echt een hoogtepunt wanneer de rapper himself een dance off organiseert op het podium. Hij haalt tijdens de show namelijk twee fans uit het publiek en laat hen het al dansend uitvechten. Onwerkelijk voor de fans en geweldig om te zien, maar wie de battle gewonnen heeft? Dat heeft Macklemore uiteindelijk niet verteld.

The Good, The Bad & The Queen

Terwijl Florence + The Machine het veld inpakt op de Main Stage, treedt in The Barn The Good, The Bad & The Queen aan. Het is niet druk in de tent, maar dat doet geen afbreuk aan de show. Integendeel: voor de bezoekers die er wel bij zijn, betekent de show van Damon Albarn en co. één van dé hoogtepunten van Rock Werchter 2019. De recensies liegen er dan ook niet om.

De warmste dag van het weekend

waterkanon - Rock Werchter 2019
Photo: Stelios Mathaiou / Festileaks

Ook op deze dag van Rock Werchter 2019 is het weer warm. Heel erg warm. Sterker nog: met een temperatuur van maar liefst 34 graden is het de warmste dag van het weekend. De bezoekers verzamelen zich opnieuw massaal bij de geplaatste waterkanonnen, die in de brandende zon nog ietwat verkoeling bieden.

Immens populaire Angèle

https://www.instagram.com/p/BzT2tBsg7Ns/

Al ver voordat Angèle op zaterdagavond het podium van The Barn betreedt, staat de tent propvol. De kruizen gaan dan ook al geruime tijd van tevoren aan en van binnen voelt The Barn eerder aan alsof je in de sauna bent dan op een festival staat. Maar alles voor Angèle, die met haar 23-jaar immens populair bij het Werchter-publiek. Zo wordt ze als het gaat om populariteit dan ook niet voor niets ‘de nieuwe Oscar and the Wolf’ genoemd.

Meezingen bij Mumford & Sons

https://www.instagram.com/p/BzVTkIdg4mU/

De heren van Mumford & Sons sloten op Rock Werchter dag #3 het hoofdpodium af. De spits wordt feestelijk afgebeten met hits als ‘Little Lion Man’ en ‘Babel’. Het publiek begint direct uitbundig te dansen en mee te zingen, dus de sfeer zit er al goed in. Verderop in de set komt er een gebalanseerde mix van nieuw werk en oude nummers voorbij, en zowel de opzwepende klassiekers als de ingetogen liedjes. Bij het nummer ‘Believe’ is het inmiddels al flink donker geworden, dus besluit zanger Marcus het publiek eens massaal de telefoonlichtjes tevoorschijn te laten toveren.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Rock Werchter vindt dit weekend plaats, van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn nog steeds te koop via de website. De line-up wordt aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Wil je alvast in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van het festival.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Line-up
Zeal & Ardor
Yungblud
Underworld
Tickets Niet meer beschikbaar.