Advertisement

Appelpop 2019 zet in op beleving met completer festivalterrein

Photo: Bart Heemskerk / Appelpop

Sfeer en beleving stonden centraal op de 28e editie van Appelpop. Met succesvolle toevoegingen aan het terrein en het programma was het festival completer dan ooit. Wij nemen je mee naar het vernieuwde Appelpop!

Nieuwe indeling van het terrein

Photo: Bart Heemskerk / Appelpop

Alles is op de schop gegaan bij Appelpop. Zo is het terrein opnieuw ingedeeld. De Go-Tan stage is verplaatst én overdekt geworden. En ook de Rabostage heeft een gedeeltelijke overkapping erbij gekregen. Op deze twee stages waren kleinere acts te vinden die ons positief hebben verrast.

Feestjes, feestjes en meer feestjes

Wie dacht dat Appelpop alleen maar grote acts kijken is, heeft het mis. Dit jaar zijn er namelijk ook allerlei kleinere feestjes toegevoegd aan de al flink gevulde line-up. Het festival trapte af met De Grote VrijMiBo Show op vrijdag, waarbij alle bezoekers gratis bitterballen kregen. Ook nieuw op de line-up waren onder andere de Piekendisco, Singlefeestje en de Tante Joke Karaokeband. Fissa gegarandeerd!

De Silent Disco

Appelpop 2019
Photo: Malou Gouders / Festileaks

Een hoogtepunt onder de feestjes was de nieuwe Silent Disco. Met een houten bebouwing en comfortabele zitplekken was het een grote hit onder de festivalbezoekers. Festileaks organiseerde dit jaar de Festileaks Festival Quiz op deze geliefde Appelpop-plek.

Meer plekken om te chillen

Voor bezoekers die alle festivaldrukte even zat waren, waren er ook vernieuwde plekken om even uit te rusten. Na het halen van wat te eten bij een van de foodtrucks kon je het rustig opeten. Zitzakken, tafels: er was keuze zat!

Was jij aanwezig op Appelpop 2019?

Was jij op Appelpop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”appelpop”]

Appelpop 2019

Appelpop
Photo: Sander van Ketel (Appelpop 2018)

Appelpop vond plaats op 13 en 14 september in Tiel. Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besloten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Dit jaar gebeurde dit op de klanken van onder meer Racoon, Within TemptationThomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze.

Voor meer informatie, check de officiële website.

Appelpop Logo

Appelpop 2024

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2024
Tickets Kopen