The Who komt met nieuw album en gaat op tour in 2020

the who

Terug van weggeweest! Dertien jaar na het laatste studio album maakt The Who bekend een nieuw album uit te brengen. Een begeleidende tour gaat in maart 2020 van start.

WHO, het nieuwste album van The Who, komt 22 november 2019 uit. Met deze bekendmaking komt ook het nieuws dat de mannen weer op tour gaan. In maart en april van volgend jaar doet de Britse band verschillende steden in de UK aan. Zo staan ze onder andere in Dublin, Newcastle en Londen.

Of de tour zich verder uitbreidt in Europa is nog niet bekend. Eerder dit jaar tourde de band al door Noord-Amerika, en lieten daarmee een groot gat in hun tourschema tijdens de zomermaanden. Uiteindelijk bleef het bij een optreden in Wembley samen met Eddie Vedder. Het laatste festival optreden van The Who stamt inmiddels uit 2017, met een legendarische line-up op Outside Lands in San Fransisco.

Met het huidige tourschema blijven er ook in 2020 in ieder geval genoeg mogelijkheden over om te duimen voor de komst van The Who naar verschillende festivals in Europa. Jan Smeets roept al jaren al dat de band heel hoog op zijn verlanglijstje staat voor Pinkpop. Ook stonden ze in 2015 nog als headliner op Glastonbury. Voor dit jaar zijn er nog geen bevestigingen voor (Europese) festivalshows. Maar, we kunnen de band who dan ook toevoegen aan de geruchtenmolen voor headliners in 2020.

The Who

The Who

De Britse rockband The Who ontstond in 1964 in de Engelse hoofdstad Londen. De band kende in zijn bestaan verschillende bandwisselingen, maar zanger Roger Dalrey en gitarist Pete Townshend keerden iedere keer terug. De groep bracht 11 studioalbums uit waarvan Who’s Next en Tommy de grootste successen bleken. De Britten speelden in het verleden op onder meer Rock Werchter, Glastonbury en Roskilde.

Over de auteur ✍️

Irene Schelwald

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

Meer van Irene