Advertisement

The Who laatste headliner Glastonbury 2015

the who

Het hing al langer in de lucht, maar The Who is nu dan echt bevestigd als derde headliner van Glastonbury 2015. Zowel de band als het festival hebben het nieuws wereldkundig gemaakt. 

Rocklegendes Roger Daltrey en Pete Townshed geven deze zomer meerdere concerten in Amerika en Europa tijdens hun 50th-anniversary tour. In Nederland verzorgen ze begin juli een concert in de Ziggo Dome. Naast The Who zal ook Paul Weller acte de présence geven, meldt de festivalorganisatie. Ook dit is geen verrassing: The Modfather vergezelt The Who ook op British Summer Time in Hyde Park op 26 juni. De Britten voegen zich bij de eerder bekendgemaakte headliners Foo Fighters en Kanye West:

poster783

Eerder nog wist de festivalorganisatie te melden dat 1 juni de laatste headliner zou worden toegevoegd. Na alle geruchten hebben ze daar dan toch van af gezien.

Glastonbury 2015

Glastonbury 2015 vindt plaats op 24 tot en met 28 juni, tegelijkertijd met Rock Werchter. Het festival biedt plaats aan 175.000 bezoekers en honderden artiesten verspreid over meer dan 50 podia. Tickets zijn al ruimschoots uitverkocht.

Glastonbury Festival of Comtemporary Performing Arts, in de volksmond Glastonbury genoemd, is het grootste muziekfestival van Groot-Brittanië. Het is daarom niet vreemd dat de line-up van het festival zorgt voor vele speculaties en weddenschappen elk jaar. In 2014 waren nog Arcade Fire, Metallica en Kasabian headliners van het festival. In dat jaar won Glastonbury de European Festival Award voor beste line-up. Ook werd Glastonbury door Spotify uitgeroepen tot meest invloedrijke festival ter wereld.

 

Glastonbury Logo

Glastonbury 2024

Locatie
Verenigd Koninkrijk
Pilton, Verenigd Koninkrijk
Datum 28-30 juni 2024
Line-up
SZA
Coldplay
Dua Lipa
SZA, Coldplay, Dua Lipa +91 meer
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.