Weerbericht Appelpop 2019: ”Het weer kan bijna niet beter”

Foto: Bart Heemskerk

Dit weekend wordt genieten, want het er staat ons heerlijk weer te wachten op Appelpop. De zon gaat schijnen en het blijft ook nog eens helemaal droog. Twee mooi warme Septemberdagen dus, al wordt het in de avonden stiekem iets frisser. Ga helemaal voorbereid op pad en lees hier onder wat je precies kunt verwachten.

Vrijdag 13 september

⛅️ Verwachting: in de middag droog met zon en stapelwolken, ‘s avonds brede opklaringen
?Temperatuur: 21 ºC in de middag, in de avond dalend naar 12 graden
?Aankomsttijd: maakt niet uit, dus kom lekker vroeg
?Kledingadvies: T-shirt, korte broek, jurkje, rok. In de avond lange mouwen of een vest
Nacht: 8 ºC
?Weercijfer: 9
?Hooikoorts: nee, het seizoen is voorbij
☀️Zonkracht: 4

Er bestaat een kans dat de Appelpop-vrijdag begint met wat somber met wolkenvelden en mogelijk een spatje. Echter niet getreurd, want de rest van de dag wordt heerlijk weer. In de middag breekt vanuit het westen de zon door, waarmee het festival écht kan beginnen. Het wordt 21 graden – wat vrij warm is voor september. In de avond daalt de temperatuur naar zo’n 12 graden, waardoor het meebrengen van een vest geen gek idee is.

Zaterdag 14 september

⛅️ Verwachting: droog, veel zon en stapelwolken
?Temperatuur: 21 ºC, in de avond weer dalend naar 12 graden
?Aankomsttijd: maakt niet uit
?Kledingadvies: zonnige outfit, met nog iets extra’s voor in de avond
Nacht: 9
?Weercijfer: 10
?Hooikoorts: nee
☀️Zonkracht: 3-4

Het wordt een stralende dag met veel zon en in de middag ook enkele stapelwolken. Het is heerlijk weer met 21 graden en doordat er weinig wind staat, ligt de gevoelstemperatuur nog hoger. Met het invallen van de schemering koelt het in de avond snel af. Hier staat wel een heldere hemel tegenover, gevolgd door een volle maan tijdens de Appelpop-afsluiting.

Voor meer informatie over het weer in Tiel bekijk de weersverwachting van Weeronline.

Appelpop 2019

Appelpop
Photo: Bart Heemskerk (Appelpop 2018)

Appelpop vindt plaats op 13 en 14 september in Tiel. Met 125.000 unieke bezoekers verspreid over twee dagen is het één van de grootste gratis festivals van Nederland. Het Tielse festival markeert vaak het officieuze einde van een festivalseizoen. De aanwezige festivalgangers besluiten er daarom massaal nog één keer een feestje van te maken. Dit jaar gebeurt dit op de klanken van onder meer Racoon, Within TemptationThomas Azier, De Staat en Rowwen Hèze. Gezelligheid gegarandeerd!

Op de afgelopen editie waren onder andere BLØF, Golden Earring en Chef’Special de grote publiekstrekkers. Hoe het vorig jaar op het Tielse festival was? Dat lees je in ons festivalrapport. Check voor meer informatie over het evenement de officiële site.


Appelpop Logo

Appelpop 2019

Locatie
Nederland
Tiel, Nederland
Datum 13-14 september 2019
Line-up
Ilse DeLange
Suzan & Freek
Tickets Niet meer beschikbaar.