7x wat we nooit meer vergeten van Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Oktober is begonnen; de dagen worden korter en de eerste herfststormen zijn achter de rug. De allerlaatste festivals zijn nu ook echt voorbij, en met heimwee denken we terug aan de zomer. Om de pijn van de herfst iets te verzachten, blikken we vandaag terug op de 7 momenten van Rock Werchter 2019 die we nooit meer vergeten!

1. Warm, warmer, warmst

waterkanon - Rock Werchter 2019
Photo: Festileaks

We zullen de warmte van Rock Werchter 2019 niet snel vergeten. België kampte namelijk met een extreme hittegolf, met temperaturen van boven de 35 graden. De organisatie zette daarvoor een heus waterkanon in. De plannen om de hittegolf voor het publiek dragelijk te maken bestonden al geruime tijd. En deze plannen bleken niet voor niets: de verschillende waterkanonnen waren zeer geliefd bij het publiek.

2. De spektakel-show van P!nk

https://www.instagram.com/p/BzPtXsFDwT4/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=dlfix

Op eenzame hoogte vloog P!nk over het springende publiek van Rock Werchter heen. P!nk wist te verbazen met haar optreden en de zweefact. De setlist bevatte hits als ‘So What’, ‘Just Like a Pill’ en ‘Funhouse’. In eerste instantie waren de reacties op social media bij de bevestiging van P!nk op Rock Werchter niet altijd mals. De zangeres bewees zich echter als échte showvrouw met geweldige nummers. Een afsluiter van formaat.

3. Festileaks meet-up met mojito’s

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

De vrijdag werd feestelijk geopend. We organiseerden de tweede Festileaks Community Meet-up, waar lezers elkaar en het team konden ontmoeten. Natuurlijk trakteerden we ook op een lekkere cocktail van Bacardi. Verhalen en ervaringen werden veelvuldig uitgewisseld en vriendschappen gesmeed. Tot slot maakten we een toffe groepsfoto, check ‘m hierboven. The Class of Rock Werchter 2019!

4. De langverwachte comeback van Tool

Tool

Twaalf jaar heeft het geduurd. In 2007 stond de legendarische rockband rond zanger Maynard James Keenan voor het laatst in België. Het publiek kwam dan ook met hoge verwachtingen richting het hoofdpodium van Rock Werchter. Na afloop van het optreden bleken alle verwachtingen meer dan terecht. De vele reacties op de social media gaan van ‘een show van de buitencategorie’ tot een ‘allesvernietigend optreden’. Het enige negatieve wat volgens jullie op de band aan te merken valt, is de kleine mate van publieksinteractie.

5. Dance off bij Macklemore

De avond van de Rock Werchter zaterdag wordt op de Main Stage ingeluid door Macklemore. En waar Macklemore is, vindt een feestje plaats. Maar dit feestje bereikt pas echt een hoogtepunt wanneer de rapper himself een dance off organiseert op het podium. Hij haalt tijdens de show namelijk twee fans uit het publiek en laat hen het al dansend uitvechten. Onwerkelijk voor de fans en geweldig om te zien, maar wie de battle gewonnen heeft? Dat heeft Macklemore uiteindelijk niet verteld.

6. De processierups

processierups
Photo: Festileaks

Rock Werchter 2019 kent op voorhand zes headliners: P!nk, The Cure, Tool, Florence + The Machine, Mumford & Sons en Muse. Gedurende het festival voegt een zevende publiekstrekker zich tot dit gezelschap, of beter gezegd: een publiekswegjager. Namelijk, de processierups. Dit beestje maakt in grote getale de bomen van de festivalweide onveilig, en met de uitvallende giftige haartjes betekent dat niet veel goeds voor de festivalganger. De organisatie voelt zich tot twee keer aan toe genoodzaakt een deel van het terrein te ontruimen om op deze manier de dieren te kunnen verwijderen.

7. Muse als ultieme afsluiting van het weekend

De laatste avond van Rock Werchter wordt afgesloten door Muse. Al vanaf het begin van de dag staan de echte die hard fans te wachten op hun helden, en dat wachten wordt beloond. Muse trakteert Werchter op een fantastische show. De heren combineren nummers van het nieuwste album Simulation Theory vlekkeloos met hun oudere hits. Daarnaast brengen ze een te gekke lichtshow en een enorm aantal gastdansers – verhuld in lichtgevende pakken – mee. De show van Matt Bellamy en co. is tot in de puntjes af, en daarmee zetten de heren het allerbeste optreden van Rock Werchter 2019 neer.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.