Rock Werchter 2019 maakt plannen tegen hittegolf

Rock Werchter 2018
Photo credit: Festileaks (Rock Werchter 2018)

Rock Werchter krijgt dit jaar te maken met tropische temperaturen. De organisatie heeft maatregelen genomen om met de hitte om te gaan.

Het festival zorgt voor voldoende gratis water. Ook is het dit jaar toegestaan een lege drinkfles mee te nemen, zodat bezoekers die kunnen vullen met water. Bovendien worden er vernevelingssystemen en verfrissingspunten geplaatst om verkoeling te bieden. The Barn en KluB C worden ook gekoeld.

Daarnaast wordt een team zonnecrème-verdelers ingezet. Festivalgangers wordt aangeraden zich goed in te smeren en mensen die in de volle zon liggen te slapen wakker te maken.

Rock Werchter gaat volgende week van start. Ben je al druk je route langs de podia aan het uitstippelen? Wij hebben de 10 lastigste clashes op een rijtje gezet. Heb je nog ruimte over in je blokkenschema? Check Raleigh Ritchie en Maribou State.

Rock Werchter 2019

Rock Werchter 2018
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rock Werchter vindt dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. Tickets zijn te koop via de website. Met de bevestigingen van grote namen als onder meer The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons is het affiche van het Belgische festival rond. Ook kleinere namen krijgen op ‘Werchter’ hun kans om te shinen, zoals Charlotte Gainsbourg.

Wil je weten hoe het vorig jaar was op het Belgische festival? Check dan alles over de afgelopen editie in het Festivalrapport.

Wil je alvast in de stemming komen voor het festival? Beluister dan ook onze Spotify-playlist van het festival.