Rock Werchter 2020 presenteert Thom Yorke, Pixies en meer

DTRH Thom Yorke
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De volgende lading namen voor Rock Werchter 2020 is een feit. De organisatie voegt Pixies, Thom Yorke en meer toe aan het affiche van het Belgische festival.

De poster van Rock Werchter 2020 is weer een aantal namen rijker. Zojuist zijn onder meer Pixies en Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes aangekondigd voor het Belgische festival. Deze artiesten delen nu het affiche met Pearl JamTwenty One Pilots en System of a Down, die eerder deze week werden bevestigd. Het volledige lijstje nieuwe namen ziet er als volgt uit:

  • Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes
  • Pixies
  • Wilco
  • The Streets
  • Yungblud

Hebben de eerste namen je al overtuigd om een ticket aan te schaffen? Mooi! Vanaf morgen (6 december) kun je jezelf alvast verzekeren van een bezoekje aan het Werchter-terrein. Bekijk ons artikel over de kaartverkoop voor meer informatie.

Thom Yorke

Foto: Christian Hedel/Lollapalooza Berlin 2016

Thom Yorke is vooral bekend als frontman van de Britse band Radiohead, maar ook naast dit project zit de Engelsman niet stil. Zo heeft hij in 2013 met onder andere Flea in de supergroep Atoms for Peacegezeten. Daarnaast heeft hij nog twee solo-albums uitgebracht, waarvan Tomorrow’s Modern Boxes in 2014 uitkwam. Dit jaar bracht Yorke ANIMA uit. 

De Engelse muzikant pronkte vorig jaar op diverse affiches, waaronder Down the Rabbit Hole en NOS Alive. Dit jaar is het de beurt aan Open’er, Roskilde en Rock Werchter. Waar gaan we hem nog meer tegen het lijf lopen?

Rock Werchter 2020

Rock Werchter Slope
Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter is volgend jaar alweer toe aan de 46ste editie. De line-up van het festival staat altijd garant voor een groot feest. Afgelopen zomer had het festival onder meer The CureMuseMumford & Sons en P!nk op het programma staan. Het affiche van aankomend jaar wordt ingekleurd door Pearl JamTwenty One Pilots en System of a Down.

  • Locatie: Werchter, België
  • Datum: 2-5 juli 2020
  • Kaartverkoop: Tickets gaan op 6 december in de verkoop.
  • Voor meer informatie kun je terecht op de officiële festivalwebsite.

Alvast in de stemming komen voor de editie van 2020? Luister dan naar onze speciale Spotify-playlist.