Parkeerterrein Lowlands krijgt gigantisch zonnedak

559
Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Mooi nieuws uit Biddinghuizen. De organisatie van Lowlands start eind dit jaar met de bouw van een gigantische solar carport, een parkeerterrein overdekt met zonnepanelen. Een grote stap in de verduurzaming van het festival.

Meer weten over Lowlands 2020? Check onze speciale festivalpagina met informatie over ticketverkoop, line-up, camping en ander nieuws.

In samenwerking met Solarfields gaat Lowlands vanaf november 2020 bouwen aan ‘s werelds grootste solar carport. Dit parkeerterrein gaat permanent liefst 90.000 zonnepanelen herbergen. Dit zal een enorme hoeveelheid energie opwekken: om precies te zijn genoeg om 100 Lowlands-weekenden of 10.000 huishoudens een jaar lang te voorzien van stroom. Veel duurzame energie dus en je auto staat ook nog eens beschut!

Met de bouw van dit zonnepark zet Lowlands een grote stap op het gebied van verduurzaming van festivals. Eerder dit jaar liet Into The Great Wide Open al weten het groen reizen te gaan stimuleren en Best Kept Secret denkt op zijn beurt na over een volledig vegetarisch voedselaanbod. Een aantal weken geleden spraken we in onze festivalpodcast ook al over de mogelijkheden op het gebied van klimaatneutrale shows en festivals. Benieuwd? Check it out!

Binnenkort eerste namen

Het duurt niet lang meer, voordat de eerste namen op het Lowlands 2020-affiche verschijnen. Nog voor de start van de kaartverkoop op 8 februari dropt de organisatie de eerste acts. Kun je niet meer wachten en wil je per se weten welke artiesten een kans maken? Neem dan vooral een kijkje in ons geruchtenoverzicht. Natuurlijk waren we ook benieuwd naar jullie wensenlijstjes voor het festival in Biddinghuizen. Jullie wensen zijn vertaald naar de speciale Festival Wishlist.

Lowlands 2020

Lowlands 2019 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands, zin in. Treffender dan The Opposites zullen we het nooit kunnen formuleren. Helaas gooit de pandemie van het coronavirus dit jaar roet in het eten: uit voorzorgsmaatregelen gaat de editie van 2020 niet door. Ieder jaar wordt het evenemententerrein in Biddinghuizen getransformeerd tot een feestelijk paradijs. Voor 2020 stonden onder meer The Chemical Brothers, Foals en Stormy op het programma.

Naast de hoogwaardige muzikale line-up, staat Lowlands ook al ruim een kwart eeuw garant voor een uitgebreid randprogramma: workshops, comedy, film of wetenschap, niets is te dol. Lowlands is een allemansvriend en daarom een onbetwist hoogtepunt van de festivalzomer.

Beluister onze Spotify-playlist van Lowlands om je toch nog een beetje op het festival te kunnen wanen deze zomer: