Geruchtenoverzicht: wie zien we terug op Sziget 2020?

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

This post is also available in: English

Geen festivalzomer is compleet zonder het vooraf voorspellen welke artiesten we weer gaan zien. Wie staan er volgend jaar op Sziget? Wij zetten de geruchten op een rijtje!

Sziget 2019 had een fantastische line-up met onder andere Ed Sheeran, The National, Foo Fighters, Florence + the Machine en vele andere knallers. Kan het Hongaarse festival tippen aan de imposante line-up van 2019? Dit zijn de geruchten voor een plekje voor de editie van 2020.

Taylor Swift

In 2020 gaat Taylor Swift voor het eerst optreden op de Europese festivals. De razend populaire zangeres heeft onder andere al een exclusieve Benelux show op Werchter Boutique aangekondigd. Ook heeft ze shows op NOS Alive in Portugal, Roskilde in Denemarken en Mad Cool in Spanje bevestigd. Hier blijft het niet bij, er zijn namelijk nog een aantal lege datums in het schema van Swift. Sziget 2020 zou hier perfect tussen passen.

The Weeknd

De laatste keer dat we The Weeknd op de Europese festivals zagen was alweer in 2017. De Canadese artiest heeft de afgelopen tijd een nieuw album geteast op Twitter. Als dit album binnenkort uitkomt kunnen we The Weeknd zeker in Europa verwachten aankomende festivalzomer. De zanger heeft nog nooit op Sziget gespeeld, maar voor alles is een eerste keer!

Tame Impala

Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala heeft afgelopen zomer veel festivals mogen bezoeken. We zagen de band onder andere terug op Coachella, Pukkelpop en Lowlands. Toen deze festivals de band rondom Kevin Parker geboekt hadden, gingen ze er natuurlijk vanuit dat de band nieuwe muziek had uitgebracht. Toch liet het nieuwe album nog even op zich wachten. Inmiddels is het album gedropt en met de eerste festivalshow van 2020 op de planning, zou Tame Impala zomaar eens een van de headliners van Sziget 2020 kunnen zijn.

Armin van Buuren

Photo: Ben Houdijk

Armin van Buuren is al jarenlang één van de grootste DJs ter wereld. Niet gek dus dat de Nederlander al een tijdje op de radar van Sziget staat. In 2009 stond de DJ al eens op het Hongaarse festival en daar kan hij komende zomer zo maar terugkeren. In het begin van het festivalseizoen staat de Nederlander in Zuid-Amerika. Van Buuren staat enkele weken na Sziget ook nog op het Engelse Creamfields. Mogen we daarvoor al met Armin dansen in Hongarije?

Volbeat

Volbeat
Foto: Nathan Gallagher

Ook de rockers van Volbeat maken een goede kans voor een plaats op Sziget. Met een nieuw album onder de arm is het zeker dat de Denen op tournee gaan aankomend jaar. De band is al bevestigd als headliner voor Rock am Ring & Rock im Park 2020. Ondanks dat Volbeat misschien iets te ‘metal’ is voor Sziget, is de band wel immens populair en zullen hits als ‘Lola Montez’ en ‘Still Counting’ ook op het Hongaarse festival ware anthems blijken.

Travis Scott

travis scott

Travis Scott was afgelopen festivalzomer duidelijk aanwezig. We zagen de rapper onder andere op Roskilde, WOO HAH! en Open’er. Toch stond hij in 2019 niet op Sziget. Het lijkt erop dat Travis Scott zijn tournee gaat vervolgen in April 2020. De rapper is inmiddels bevestigd voor shows op Lollapalooza Zuid-Amerika. Mocht hij volgend jaar terug naar Europa komen, dan is Sziget een goede optie!

Billie Eilish

Photo: Polydor

Billie Eilish was afgelopen jaar niet weg te slaan van de festivalweides. De tienerster stond op veel grote festivals, zoals Lowlands en Pukkelpop. In 2020 gaat ze gewoon door met touren. Zo gaat ze op wereldtournee met haar eigen show en is ze al bevestigd voor onder andere Mad Cool en Werchter Boutique. In augustus zijn nog geen shows gepland voor Eilish. Hierdoor is er een kans dat we haar op Sziget kunnen zien.

Sziget 2020

Photo: Rock Star Photographers

Sziget is een van de grootste festivals van Europa en vindt plaats in augustus op het Óbudai-eiland, in hartje Boedapest, Hongarije. Het festival trekt een publiek uit heel Europa en draait niet enkel om muzikale toppers als Ed Sheeran, Florence + The Machine, Foo Fighters en festivalact van het jaar The National. Dit jaar staan onder andere The Strokes, Kings of Leon, Calvin Harris op het affiche. Het festival voelt aan als één groot pretpark, maar dan zonder achtbanen en met een circus, bordspellen en Koreaanse acrobatiek.

  • Locatie: Óbudai-eiland, Boedapest, Hongarije
  • Datum: 5 tot en met 11 augustus 2020
  • Tickets: Nog niet bekend
  • Voor meer informatie bezoek je de website van het festival.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Halsey
Liam Gallagher
Tickets Kopen