Coronavirus: Gaat Paaspop 2020 door?

444
Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Paaspop gaat dit jaar niet door vanwege het coronavirus. Door het virus zijn evenementen op korte termijn afgelast, en op lange termijn in gevaar. Zo ook Paaspop 2020.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 23 maart om 20:30 uur.

Op dit moment is de situatie vanuit de overheid dusdanig dat alle evenementen tot 1 september zijn verboden, waardoor alle zomerfestivals zijn afgelast.

Paaspop zou plaatsvinden van 10 tot en met 12 april 2020. Zodra de maatregelen tegen het coronavirus verlengd werden van 6 april tot 1 juni, kwam het festival dus automatisch te vervallen. Eerder werd al bekend dat sinds 12 maart de opbouw van het festivalterrein was stilgelegd.

Statement Paaspop

De festivalorganisatie heeft nog niet op de aangescherpte maatregelen gereageerd. Zodra dit het geval is, kun je dat hier lezen.

In een statement op Facebook liet men eerder wel weten dat instructies van o.a. het RIVM en van de overheid wordt gevolgd: “… zitten bovenop alle ontwikkelingen van het coronavirus. Paaspop stelt immers altijd de gezondheid en de veiligheid van zijn bezoekers als allerhoogste prioriteit.”

Corona en festivals

De verspreiding van het coronavirus (COVID-19) heeft groeiende consequenties voor festivals wereldwijd. Artiesten zeggen af, festivals worden afgelast en overheden stellen maatregelen op.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe het virus zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals via onze speciale pagina. Je vindt er een liveblog, het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Paaspop 2020

Paaspop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Paaspop 2019)

Zoals de naam doet vermoeden, vindt Paaspop elk jaar met Pasen plaats. Het festival biedt een gevarieerd muziekprogramma op een dozijn podia. Daarnaast vind je op het terrein genoeg knettergekke randactiviteiten en geheime feestjes. Ook is het terrein in Schijndel heel mooi aangekleed, met felle kleuren en lichtschermen waar je hoofd van gaat duizelen.

Vanwege maatregelen omtrent het coronavirus kan Paaspop in 2020 niet plaatsvinden. Onder meer Chef’SpecialKensington, Krezip en Danny Vera stonden op het affiche. Voor meer info kun je terecht op onze speciale festivalpagina.